Etiketterutbildningträning
Läst 652 ggr
isabellebju
2019-09-16, 14:01

Bygga muskler

Hej! Jag står här med en åttaåring som i princip inte har några muskler alls. Ben sticker ut lite här och vsr osv. Skulle gärna vilja ha lite tips på övningar och grejer vi kan göra för att bygga upp? Anledningen till muskelbristning är att han förra året hade en senskada och vilade i ungefär 1 år 😴 Hjälp!

horsie85
2019-09-16, 14:20
#1

Ett tips, och om du har möjlighet så är backträning super bra! Ta det stegvis och öka långsamt, du kan börja med att bara klättra upp i skritt ett par gånger och sedan då hästen musklat upp sig  kan man komma i trav och galopp.

Shia1
2019-09-20, 23:21
#2

Skritt, tryckintervaller(om den är inkörd) i skritt i backar!! Du skulle sett syrrans passhäst förvandling… Från benigt till stoooor bak😂 Övergångar, markarbete, terräng, glöm inte bort att ge kraft osv under hård träning! Och glöm inte bort vila! Här tränas hästarna väldigt mkt/hårt under vinterhalvåret(jättebra träningsmöjligheter så iochmed snö, isar, osv jämt underlag) Och under sommarhalvåret tävlar dem å sen körs dem ksk 1-2 ggr/veckan. Är inte spinkiga travhästar här inte… 😂😂 Å min ridtravhäst😂😅 ser ut som bodybuilder😅😅 Va dock försiktig m för hård träning som belastar där den haft senskada, å kom ihåg det tar tid att bygga muskler!

Upp till toppen