Etikettislandshästar
Läst 805 ggr
Amanda L
2019-01-27, 16:37

Försäkring för islandshäst

Hej! Jag håller just nu på att lägga upp en budgetplan inför köp av islandshäst, och har därför en del frågor angående priser och erfarenheter från olika försäkringsbolag. Hittat en del tips på gamla inlägg, men vill ändå skriva ett nytt för att få en överblick över läget idag. 

Vilka försäkringsbolag skulle ni rekommendera, och vilka villkor har dessa bolag? Undrar även hur månadskostnaderna ser ut för de olika försäkringarna, samt vad ni själva har för erfarenheter. 

Alla tips och rekommendationer är välkomna! :)

( Skrivit i islandshäst iFokus, men skriver även här pga oaktivitet och fåtal svar)

Bjallstal
2019-01-27, 16:55
#1

Det beror bu helt på hur du vill lägga upp det med självrisk(fast+rörlig), livförsäkring, veterinärvård, rehab etc. lättaste för dig är nog att genom på de olika bolagens hemsidor och kolla vad det skulle kosta dig när du fyllt i dina val. sedan kontrollerat bolagets villkor jämte just islandshäst. Något speciellt för just islandshästar de inte täcker osv

Gårdagen kan vi aldrig få tillbaka, men morgondagen är vår att vinna eller förlora…

Caf_Roy
2019-01-28, 19:30
#2

Om du inte köper ett föl är det bästa att ta över hästens nuvarande försäkring. Annars riskerar du att om hästen blir halt etc försäkringsbolaget hävdar att skadan fanns innan du tecknade försäkringen och vägrar betala.

"Att ha kul är snabbaste vägen till lycka"

Upp till toppen