Övrigt om hästar

Första sommaren

2019-06-01 09:21 #0 av: majlar

Osäker hur vi ska göra med våran c-ponny valack, Han står i ett stall med många hästar och vinterhalvåret ingår utsläpp och insläpp och utfodring.  Jour på helgerna. Nu till min fråga, han går tillsammans med en liten shettis och i en karg hage med lite gräs.Vi hänger ut en höpåse extra. Nu ska ju alla hästar ut, men undrar hur vi ska göra då ägaren flicka 13 år, tänker fortsätta rida p&j. Ska vi fortstätta att ha han inne under nätterna och ha dom rutinerna som är under vintern eller klarar han att gå ute på natten, och att vi fortsätter att mata under dagen. Det blir ju ett evigt åkande med in och utsläpp. Och fodring under dagen. Då dom stora hästaran klarar sig själva med att dom förstårs ses till minst en gång om dagen. Hoppas min fråga inte är för luddig. Men vill ju inte att han ska bli ledesen över att inte rutinerna följs. 

Anmäl
2019-06-01 14:54 #1 av: Bjallstal

Det beror ju på vad det är för ponny och hur han är i hullet. Våra två går ute dygnet runt på sommaren, men i och med att den ena blir fet galet lätt, så har vi ett extra staket mot gräshagen som vi flyttar varje dag. En i stallet har en häst som lätt får fång, så hon stödfodrar med hö hela sommaren istället för att sätta sina på gräs.
Gräset växer ju lite i en karg hage med. Och ponnys behöver sällan mycket gräs(finns så klart undantag) de flesta idag får alldeles för mycket och är för tjocka för sitt eget bästa.

Anmäl
2019-06-01 14:55 #2 av: Bjallstal

Sen kan du kanske kolla om där är någon som ofta är i stallet om kvällarna som skulle kunna ge hö till din.

Anmäl
2019-06-02 08:58 #3 av: majlar

Han är liten och späd. Vi har löst det nu. Tack för din kommentar.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.