Övrigt om hästar

En fråga

2019-05-31 00:05 #0 av: Bellis04

Hej! Om du hade en häst som en ev medryttare skulle kolla på hur skulle den göra som allra bäst intryck på dig?

Anmäl
2019-06-05 19:39 #1 av: Bellis04

Upp

Anmäl
2019-06-05 23:33 #2 av: Lona

Hmm, vara tydlig och trevlig vid första kontakterna, oavsett om det är via telefon/mess/annat.
Komma i tid, vara intresserad, verka ansvarsfull och inte försöka låtsas som att den kan mer än den gör. Gärna fråga om något är oklart, hellre det än att vederbörande bara hummar med och ändå inte riktigt har fattat.
Jag ser gärna att man även diskuterar ansvarsfrågan, vad medryttaren får och inte får göra, att denne verkar förstå och att man är på samma plan så att säga.

Givetvis ska den ev medryttaren vara bra med hästen i både skötsel och ridning, men jag tycker nog att "attityden" är viktigast. Spelar ingen roll hur duktig någon är om man inte får det att funka bra mellan ägare och medryttare med ömsesidig respekt. Jag tar alla gånger hellre en ödmjuk och ansvarsfull medryttare än en som tror sig kunna allt och som kör sitt eget race även om kunskapen är hög!

"Glass löser allt!" /Källa Glassgård, Öland
Toktantens dagbok - Om hästar, hundar och livet i största allmänhetBlomma

Anmäl
2019-06-08 00:19 #3 av: Bellis04

Tack!! Så bra svar😊

Anmäl
2019-06-08 19:40 #4 av: Lona

Tack!Förlägen
En sak till, som kanske verkar ytlig men har en vettig bakgrund: jag kollar lite hur personen är klädd. Kommer man i högklackat till ett stall för att provrida och står i kanten av hagen för att inte skita ner sig så passar man inte in hos oss helt enkelt. Det är lerigt i hagarna en stor del av året och man blir smutsig av att mocka och hantera lurviga, leriga islandshästar.
Även om vi har ordning och reda så är det inte ett pedantskött stall med kristallkronor i taket...Skämtar
(Det kom faktiskt ut en tjej i högklackat och dräkt, hon "behövde inte provrida för hon hörde på namnet att det var en fin häst". Jag kan säga att hon inte blev medryttare hos oss!Skrattar)

"Glass löser allt!" /Källa Glassgård, Öland
Toktantens dagbok - Om hästar, hundar och livet i största allmänhetBlomma

Anmäl
2019-06-09 13:46 #5 av: Ulvelin007

kanske inte hör till denna tråd men jag upplever ofta folk som inte vill ha medryttare under 15år utan hästvana föräldrar, skulle gärna vilja höra lite om hur folk tänker om det

Anmäl
2019-06-09 17:09 #6 av: Bjallstal

Det där med åldern utan hästvana föräldrar är en svår fråga. Det beror på hur mycket eget ansvar och vad medryttaren ska ha för roll. Motionsrida och pyssla i stallet hade jag nog kunnat släppa till något utan föräldrar, om jag litar på att personen vågar fråga när saker dyker upp. Men ska man träna, tävla och så, då behöver men i alla fall engagerade och ödmjuka föräldrar som också vågar fråga och vill lära sig.
Jag har aldrig haft en medryttare jag eller vänner inte känt sedan innan

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.