Utrustning & tillbehör

Är dyrare täcken bättre?

2019-05-27 13:11 #0 av: Asae75

Jag har köpt oändligt många täcken och blir sällan nöjd. Köper ofta täcken under tusenlappen då jag blir lite snål. Nu behöver jag ett flugtäcke med regnskydd. Är de dyrare täckena bättre över lag? För mig blir det dyrare i längden att köpa flera billiga täcken istället för ett dyrt som är riktigt bra.

Någon kanske till och med kan tipsa om ett riktigt bra flugtäcke med regnskydd? Tycker ofta att halsen är lite kort och täcker dåligt när hästen betar. 

Anmäl
2019-05-27 19:13 #1 av: Bjallstal

Både ja ocj nej. Vissa täcken är verkligen värda sina pengar, men det finns relativt billiga som är tillräckligt bra.
Passar Hööks fairfield din häst så är deras flugregntäcke rätt bra. Kör alla med i stallet, vissa med och andra utan halsen. Dock för varmt att ha en solig sommardag för enbart flugskydd. Vi byter efter väder och behov så alla hjälps åt.
Horsewares variant har mindre regndel så borde vara bättre/svalare om du inte vill byta vid behov.

Anmäl
2019-05-28 21:05 #2 av: Rafflan

Jag älskar https://nischhast.se/ , vettigt pris och kvalité 

Anmäl
2019-05-28 21:27 #3 av: Vrilen

Vi har endast Nisch, tycker det är ett bra märke.

Anmäl
2019-06-03 12:43 #4 av: Zav

Ramboo sweet itch hoodie + liner har jag köpt nyligen, jättenöjd. Täcker hela halsen. Vid torrperioder kan man ta av linern.
Det jag märkt är att han får lite skav av det, ett problem jag haft med alla täcken utom Mio täckena. Väldigt tråkigt eftersom det innebär att jag nog inte köper fler rambo täcken..trots att detta ska vara extra slitstarkt och jag gillar regnskyddet.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.