Utrustning & tillbehör

Sadelprovare

2019-04-05 18:18 #0 av: Caf_Roy

Är det någon som vet om en bra sadelprovare i Stockholmsområdet som är bra på sadelgjordar och sadeltvång?
Vår häst som har en historik med sadeltvång har på senaste tiden blivit värre och reagerar främst när vi spänner sadelgjorden. Innan drog han in magen när vi spände (försiktigt förstås) och brydde sig knappt, men nu har han börjat spänna ut magen och sparkar mot gjorden när vi spänner, även första hålet. Han har inte blivit värre när vi sitter upp och visar inga tecken på obehag när vi rider, så vi tror att det har nånting med gjorden att göra men behöver någon kunnig som kan hjälpa oss med vilken sorts gjord som skulle hjälpa honom.
Veterinären kommer gå igenom honom ordentligt imorgon för att se att han inte har ont någonstans och vi vill gärna att personen som kan gjordar också kan sadlar för att se till så vi inte missar något.
I princip det enda vi har uteslutit så här långt är ryttaren eftersom vi alla tre fått samma försämring vid sadlingen. Hade det varit för att en ryttare börjat rida obehagligt hade han antagligen inte reagerat med lika stort obehag när de andra två sadlar.

Anmäl
2019-04-05 20:21 #1 av: Maleficum

Enda jag känner till är https://www.sadeldoktorn.se/ då det är den sadelutprovare som provar ut och håller sadlarna i trim på ridskolan jag rider.

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2019-04-05 20:56 #2 av: Caf_Roy

#1 Det är den enda vi känner till också! Men jag vet inte hur bra han är på sadelgjordar och sadeltvång.

Anmäl
2019-04-06 11:39 #3 av: Maleficum

#2 Vet tyvärr inte det heller. Men går väl alltid att ringa och fråga? Han har ju lång erfarenhet så han måste väl ha stött på en hel del hästar med sadeltvång tidigare kan man ju tycka...

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.