Ridning

Sitsen

2019-03-19 21:06 #0 av: Ulvelin

Hej!
Jag har ett problem, när jag galopperar kan jag inte sista mjukt i sadeln utan spänner benen eller står upp. Jag skulle behöva lite tips att jobba bort det🥰

Anmäl
2019-03-20 15:03 #1 av: Winstona

Utan stigbyglar är bäst tycker jag. Att bara släppa ut benen och slappna av😁

Anmäl
2019-03-21 09:03 #2 av: [Erica. Lundstrom]

Försök sitta bra sålänge du kan i galoppen efter fattningen, bryt av sedan. Alltså om de är typ 5 e språnget du börjar tappa balans-ta 2-3 galoppsprång, sakta av, ny fattning å så lång du lite hela tiden

Anmäl
2019-03-21 20:05 #3 av: Lona

Att någon longerar hästen kan vara bra. Du kan då koncentrera dig på sitsen och som sagt rida utan stigbyglar eller tex mjukt "dra" dig ner i sadeln genom att hålla i framvalvet på sadeln. Tänk på att inte falla fram med överlivet i så fall utan räta upp dig och liksom verkligen SITT ner på hästen.
Lite svårt när man är mitt uppe i alltihop men försök att tänka på din andning också, den påverkar spänning/avslappning mer än man tror.
Vill du inte galoppera utan stigbyglar så kan du göra det i andra gångarter först så att du kommit ner i sadeln ordentligt innan galoppen i alla fall och blivit lite "uppmjukad".

"Glass löser allt!" /Källa Glassgård, Öland
Toktantens dagbok - Om hästar, hundar och livet i största allmänhetBlomma

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.