Utrustning & tillbehör

Benskydd till ponny

2019-01-27 08:39 #0 av: hallonet_

Hej! Har en d-ponny som jag införskaffat nya benskydd till med fårskinnsfoder. Är rädda att de blir för långa då de är i strl M, men de andra går inte runt benet :( Kan en normal, lite grov D-ponny med normala ben ha strl M i längd tror ni, eller kommer han påverkas av längden när han hoppar? Skiljer endast några cm från strl S men är så nojig. De är senskydd från Veredus modellen save the sheep.

Tacksam för alla svar!

Anmäl
2019-01-27 10:46 #1 av: Vikan

Har ridit en D-ponny som haft stolek M i benskydd, bör inte vara några problem såvidare de inte är superlånga. Är de köpta i affär och du bara provat gäller öppet köp, så du kan lämna tillbaka om de ser ut att vara för stora?

Anmäl
2019-01-27 12:09 #2 av: Bjallstal

Sätt på benskydden och böj benet som om du skulle kratsa hovarna/den hoppar. Då ser och framförallt känner du ifall de blir för höga. Risken är att de får skav just där annars

Anmäl
2019-01-27 17:34 #3 av: powerade

Har en liten häst men hög manke så absolut kan en Dponny vara i hans storlek M passar bra på honom. Men prova böj benet med skyddet på.
Om S inte når runt kan du ju inte ha den storleken heller:/

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.