Ridning

Hur mycket kan han bära?

2019-01-06 11:25 #0 av: Oklartliv123

Hej. Jag rider på ridskola och där har jag en skötponny. Tanken var att jag bara skulle sköta honom och ta hand om honom, men nu har jag verkligen förälskat mig i honom så vill rida honom på lektionerna. Han är maxad B ponny. Tror ni jag är för stor? Väger 60 kg och är 159 cm lång. Behöver jag gå ner i vikt för att kunna rida honom? Kommer inte rida honom mer äm 1gg/veckan. Där är det mest hoppning och dressyr. Ni kan gå in på min instagram (equitem.agnes) för video när jag rider honom.

Anmäl
2019-01-06 11:51 #1 av: shia

Jag tror inte du är för stor för honom, ksk i största laget men du ska inte gå ner i vikt för att kunna rida honom(om du inte har andra skäl osv)
Är det bara en gång i veckan och han springer på som vanligt ska det gå bra=) hör med din ridlärare vad den tycker, då det som sagt är väldigt svårt å avgöra via en bild. Ålder osv har också betydelse.
(på hästen) är du balanserad å bra klarar hästarna ofta lite mer vikt. Men skulle råda dig att försöka rida ngn annan då du mest troligt kmr växa mer osv.

kom ihåg att du är värd minst lika mycket som personen du ser upp till:) vill du ngt tillräckligt mkt kommer du klara det 

Anmäl
2019-01-06 12:53 #2 av: Oklartliv123

Han är 12 år och min ridlärarw låtwr mig rida honom. Kommer nog intw växa mer

Anmäl
2019-01-06 13:25 #3 av: shia

Om din ridlärare tycker det funkar och du tycker det känns bra så låter det bra=

kom ihåg att du är värd minst lika mycket som personen du ser upp till:) vill du ngt tillräckligt mkt kommer du klara det 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.