Tävlingar

Spö?

2019-01-06 11:20 #0 av: HejsanALLA

Har tittat runt i TR och vad som anses för spö men har inte hittat om man får använda spöet bakom sadeln på tävling? Har självt sett detta men andra säger att man inte får det så har blivit förrvirad. Nu gäller detta hopptävling så

Anmäl
2019-01-06 12:03 #1 av: thistletoe

I TR III moment 391 Otillåten hantering av häst står det att slag bakom sadeln är tillåten, men inte ridning med vinklat spö eller så kallat rundslag, alltså att spöet lyfts högre än ryttarens axel.

Anmäl
2019-01-06 22:59 #2 av: Winstona

Ny regel för i år säger att spöt får användas två gånger inne på banan jämfört med tidigare tre. Fler ”slag” kan bestraffas med böter och varning.

Anmäl
2019-01-07 05:50 #3 av: thistletoe

#2 Var står det? För det var i årets TR detta stod. Det stod om så kallad tippning, dvs slag inför språng som endast får ske två gånger.

Anmäl
2019-01-08 16:58 #4 av: Winstona

#3 det jag menade☺️

Anmäl
2019-01-08 17:11 #5 av: thistletoe

#4 Då hänger jag med!😅

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.