Ridning

Roliga avramlingar...?

2018-10-04 17:02 #0 av: Lona

Ok, det kanske inte låter så kul men en del avramlingar är ganska roliga, åtminstone i efterhand.Lipar

Så, har ni trillat av på något udda eller lustigt sätt?

Min förmodligen knasigaste avramling var när jag hade en av mina tidigare medryttarhästar. Han var lite nervig men gick och betade i lugn och ro med mig på ryggen. Mindre smart då av mig att fisa(!) vilket Noí blev jätteskrämd av och slängde sig iväg.
Inte sjutton var jag beredd på det, så där for jag åt fanders...
Well, mina stallkompisar hade roligt i alla fall!Skrattar

"Glass löser allt!" /Källa Glassgård, Öland
Toktantens dagbok - Om hästar, hundar och livet i största allmänhetBlomma

Anmäl
2018-10-04 17:11 #1 av: MonicaLagerquist

Jag gjorde en super vurpa mellan två hinder,

Det var ett dubbelhinder och första tog hästen utan problem.Sen snubblade hästen till Rullade på rygg över in i andra hindret hamnade på rygg mitt i hindret och sadeln knäckes Det blev knäpptyst i hela ridhusaet. Själv hamnade jag på fötterna med glasögoen i ena handen och tyglarna i den andra.

S*Blå Katten Cornish Rex och La Permuppfödning.


Anmäl
2018-10-04 17:17 #2 av: tiger tok

Måste ha varit första gången jag red på ridskola och var typ sex år.
Vi skulle bli longerade medan vi gjorde olika balansövningar, men hon som longerade mig var nog inte medveten om att jag var ny.
Så hon bad mig sitta i damsadel och sedan skulle vi trava, självklart vågade jag ju inte säga nåt, så där skumpar jag fram, och såklart glider jag av och landar på knä.
Lilla ponnyn vände och kom fram för att kolla till mig, och ja, det var väl från den gången hela resan med hästar egentligen började😝
Har ju knappt ramlat av nån gång, så har inte så mycket att komma med.

"Djur pratar, men bara de som vet hur dem ska lyssna kan höra vad dem säger!!"
Anmäl
2018-10-04 17:18 #3 av: MonicaLagerquist

Lite senare samma höst skulle jag rida en häst vars ägare inte riktigt klarade av hästen. Hästen hade satt som vana att skena hem med  eller utan ryttare,

Jag och mina kompisar kom överens om att rida på banvallen.Vi tänkte att mellan Enköping och Uppsala så bör ju hästen förr eller senare tröttna på att springa.

Nåväl allt gick bra till en början. Vi galopperade på och hästen försökte sticka men jag fortsatte och drev på och hade väl hyfsat koll på hästen-Mina kompisar var långt bak efter. Efter en stund så ser jag att militären har varit och grävt på banvallen

.Det var en ca 60 cm grusvall tvärs över banvallen. Först tänkte jag driva på och hoppa över men sen kom jag på att jag visste ju inte hur det såg ut på andra siden grusvallen. Jag försökte bromsa men det gick inte så bra. Men straxt innan vallen så tvärnitade hästen men det gjorde inte jag. For av men redan innan mina kompisar hann ikapp oss så satt jag i sadeln igen. Sen red vi runt valen och fortsatte vår ritt.Den hästen stack aldrig med med mig i sadeln.

S*Blå Katten Cornish Rex och La Permuppfödning.


Anmäl
2018-10-04 17:35 #4 av: eli1991

Jag var väl kanske runt 14år och red min gamla nordsvenska häst. Han var världens lataste, klumpigaste och snällaste häst. Fanns aldrig något ont i honom och jag kunde väl inte värst mycket om ridning egentligen men vi hade det så härligt ihop.
Skulle trava uppför en brant backe i skogen och han sprang under en gren från ett träd, som träffade mig i halsen och gjorde att jag flög av. Självklart kom hästen tillbaka och väntade på att jag skulle hoppa upp igen som han så snällt brukade göra xD Jag gjorde dock knappt illa mig tack och lov :) 

Anmäl
2018-10-04 19:32 #5 av: ThatPie

Har två berättelser :P

Kommer inte ihåg när det var, men var innan jag flyttade upp till en häst grupp (så jag var inte allt för erfarne men ridit i några år). Jag hade en ponny där man var tvungen att vara väldigt noga med att luta sig tillbaka något tillbaka i galoppfattningarna, annars tvärnitade han. Så jag red på och lutade mig såklart lite för mycket fram vid galoppfattningen och han tvärstannar. Jag flyger över huvudet på han, drar med mig tränset men har kvar fötterna i stigbyglarna! När jag väl upptäckta vad som hänt kunde jag inte hålla mig för skratt. Ponnyn stod lugnt och fint kvar och väntade på att jag skulle flytta på mig, men ridlärare kom springande för hon trodde att mitt skrattande var gråt.

Var 15 och var på ridläger. Vi skulle köra gymkhana barbacka och rida slalom mellan ett par konor i trav. Ponnyn mitt lag hade var väldigt rund om ryggen så när det var min tur att rida så hoppade jag upp och red iväg, men jag började långsamt glida i sidled. Vet inte riktigt hur jag lyckades för det gick inte precis fort (inte den snabbaste hästen) och hade en hel del man att hålla i, men jag gled av och landade med ena foten i backen. Blev uppkastad igen men så fort jag red iväg så började jag känna hur jag började glida igen så jag började skratta (känner att detta börjar bli en trend när det kommer till mig :P), så jag gled av igen men denna gång utan en fot i marken då jag föll ihop av skratt :P

Anmäl
2018-10-05 20:46 #6 av: LinneaWik

Har typ bara trillat av två gånger på sex år så tycker att det är bra haha! Första gången var då jag skulle galoppera upp för en backe barbacka på min medryttarhäst, islänning på 20 år, och han gjorde VÄRLDENS bocksprång. Jag tappade balansen och typ gled av haha.
Andra gången var för typ 3 veckor sedan nu. Klättrade i en brant, stenig backe barbacka på min andra medryttarhäst, Welsh på 14 år, och sen blev han rädd och började gallopera ned för backen supersnabbt. Hade inte så långa tyglar och när jag endå lyckades stanna upp honom lite så i själva mini stoppet så gjorde jag en volt över honom och landade på armen. Den gick av hehe. Har dock börjar rida lite igen nu efter tre veckor för jag kan inte hålla mig :)


Anmäl
2018-10-07 09:48 #7 av: eeriksson65

En knasig onödig avramling hände mig för några veckor sedan. Min häst var rätt så pigg den dagen, och vad som hände var att jag red mot en bom, och satt avslappnad med halv långa tyglar och kom till bommen med bra distans. Vad jag var oberedd på var det jätte skuttet han tog över bommen, kombinerat med bockning efteråt. Han är en rätt tränad häst och brukar aldrig 'hoppa' över bommar, det var därför jag inte förberedde mig för ett hopp. 

Jag tycker att jag brukar kunna hålla mig kvar rätt bra när han får sina ryck, men denna gången så kände jag bara att jag hade inte kunnat få min sits igen, så jag föll framåt och landa på baken. Tur att han inte var så pigg så att han skulle fortsatta att springa iväg efter fallet! Stog och tittade på mig istället och funderade säkert, "vad gör du då?" 

En annan extremt onöding avramling hände för några år sedan, jag red barbacka och galopperade i ridhuset. Jag var intreserad av att se hur hästens ben rörde sig samtidigt som jag ville kolla vad för galopp han hade (vänster/höger), jag hade alltså inte börjat rida för så länge sedan. Iallafall så lutade jag mig framåt och kikade ner och jag han inte enns förstå vad som hände tills jag låg på ryggen och kollade upp mot hästens huvud. Jag hade lutat mig för långt fram så jag inte kunde sitta kvar. :P

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.