Sjukdomar, skötsel & vård

Vad är det för knottror?

2018-09-16 17:06 #0 av: Kotten123

Jag har upptäckt att min ponny främst på senorna/benen har småbucklor/knottror i huden. Det känns ungefär som att det skulle vara väldigt små fästingar, vilket det då inte är. De går att pilla bort, då är det  små smutsbitar och ibland lite päls som följer med. Även strax ovanför hoven har han en massor av dessa om man "borrar" in i huden och känner. Vad är detta? Kan det tänkas vara regnskållor i tidigt skede? 

Anmäl
2018-09-17 09:10 #1 av: shia

Känns så, (vi drabbades av det förra året varav en två/treåring typ helt plötsligt under magen å sen var hela han täckt av det... Vart typ döende, men vi lyckades vända det som tur var)
En del av våra fick lite kring bakbenen. Men det vi gjorde som funkade, (vi prövade mkt) tvätta, ta typ ett mjukgörande schampo helt aloe vera.låt verka, spola av. Ta med fingrarna å skrapa försiktigt det som går. (efter du spolar av schampot.) torka med handduk, smörj med silversalva. Och försök hålla torrt. (återupprepa spolning osv varje/varannan dag men torka torrt å smörj. Är det rent kan du b a ra smörja med silversalva också. Ju tidigare man "stoppa" ju bättre

kom ihåg att du är värd minst lika mycket som personen du ser upp till:) vill du ngt tillräckligt mkt kommer du klara det 

Anmäl
2018-09-26 01:09 #2 av: Pyttelite

Länk från SVA om sjukdomen:

http://www.sva.se/djurhalsa/hast/infektionssjukdomar-hast/streptotrikos-hast

Man motionerar inte för att bli yngre utan för att bli äldre.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.