Ridning

Vart kan man träna?

2018-07-15 15:22 #0 av: Travis D

Hej
Man ska ju inte galoppera / trava på asfalt eftersom det är dåligt för lederna. Våra hästar har lite problem i hagen då det varit hopsläpp och är oroligt. Ridbanan är bredvid hagen vilket gör att hästarna i hagen stressar hästarna. Det gör att vi inte kan riktigt rida där.
Ridhuset på gården bredvid får inte vi använda.
Då har vi bara åkrar att träna på- men vi får inte rida på åkrarna så vi kan inte riktigt träna någonstans
Något tips på vad vi kan göra? Ska vi bra göra det vi kan (sköta om dom och försöka jobba från marken i paddocken så gott det går och bara skritta ut) eller vad skulle ni gjort?

Anmäl
2018-07-15 15:28 #1 av: Vikan

Kan ni försöka vänja hästarna och "träna" de till att vara lugna trots hästarna i hagen? Om hästarna i hagen och rusar och håller på känns det som att de förr eller senare borde lugna ner sig. Hade i så fall börjat ifrån marken på lång lina och longerat eller liknande, och eventuellt longerat innan ridpass.

Annars är skritt-träning också riktigt bra på astfalt och går att varier. Träna in ökningar och samlingar, ställa sig, rakrikta sig, eventuellt lära in backningar och fram/bakdelsvändningar om det inte finns risk för bilar osv. 

Anmäl
2018-07-15 15:31 #2 av: Travis D

#1 okej tack för tipsen! 😁👍🏼

Anmäl
2018-07-15 15:31 #3 av: Travis D

#1 okej tack för tipsen! 😁👍🏼

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.