Sjukdomar, skötsel & vård

Skugga?

2018-07-06 17:32 #0 av: Ulvelin007

Hej!
Jag håller inte på med hästar jättemycket eller så men jag bara slogs av en tanke när vi va på landet och åker förbi flera hästhagar. De flesta hagarna står hästar utan skugga och jag bara undrar är detta verkligen bra för en häst? ❤️

Anmäl
2018-07-06 17:54 #1 av: Gronstedt

Det händer att de väljer att stå i sol hellre än i skugga för att det till exempel är kortare gräs eller blåser mer på fläcken där det är sol, så att det inte är lika mycket insekter där. Finns det bara skugga i hagen så väljer de själva.

Men visst ser man många hagar utan minsta skugga, då kan det bli väldigt varmt och väldigt mycket insekter av bitande sort som de inte kan komma undan.

Anmäl
2018-07-06 18:46 #2 av: MonicaLagerquist

Mina hästar hade både skugga och sol i sin hage.De hade tillgång till vindskydd. Den enda gången de frivilligt gick in i vindskyddet var på sommaren för att få kall skugga.Tycker att det är hemskt att se hästar stå i tomma hagar utan skugga och utan någon form av sysselsättning.

S*Blå Katten Cornish Rex och La Permuppfödning.


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.