Utrustning & tillbehör

Bettlösa alternativ?

2018-06-22 15:53 #0 av: Travis D

Kakan trivs inte på bett, hon kan tränsas men hon trivs inte på bettet så har bestämt mig för att vi ska köpa ett bettlöst träns.
Jag vill inte ha en repgrimma och inte ett hack. Tycker inte om hööks bettlösa alternativ (dom har 1 bettlöst) något tips på några bra bettlösa träns? Inte starka (därför inte hack) men inte repgrimma eller grimma då jag vill ha ett riktigt träns.
Något tips?

Anmäl
2018-06-22 15:56 #1 av: tiger tok

Vad gillar du inte med hööks alternativ?
Här är flera modeller: https://www.hippson.se/artikelarkivet/prylkollen/variation-ar-bra-for-hasten-atta.htm

"Djur pratar, men bara de som vet hur dem ska lyssna kan höra vad dem säger!!"
Anmäl
2018-06-22 16:13 #2 av: Vikan

Nu vet jag inte vilket alternativ av Hööks du ogillar då de har två versioner av sidepull, men använder  detta: https://www.hooks.se/hast/hastutrustning/trans/sidepull-claridge-house

Min häst trivs bra på det och jag gillar det. Är inte super starkt, vilket uppskattas av oss båda. Lädret har hittills hållt ett bra kvalité och är överlag nöjd med det. 

Anmäl
2018-06-22 17:16 #3 av: Travis D

#2 såg inte det när jag var inne på hemsidan 🤔
Såg bara den på bilden.
#1 när du drar i tyglarna så trycks nosdelarna ihop och använder kraften när man drar och lägger trycket mot nosryggen (nosryggen trycks ihop).
Vill inte att trycket ska gå direkt på nosryggen..

Anmäl
2018-06-22 19:05 #4 av: Fuanteina

Jag tror Dr Cooks bettlösa träns är ett bra alternativ, jag har själv inte testat det men enligt studier är Dr Cooks träns det säkraste bettlösa tränset. Vet däremot inte vad för bieffekter det kan orsaka.

Anmäl
2018-06-22 22:52 #5 av: Vrilen

Har testat många olika bettlösa träns till min häst. Började med https://www.hooks.se/hast/hastutrustning/trans/sidepull-quarter-canyon och tycker det är ett väldigt bra träns. Använder just nu detta från Taur https://www.taur.se/produkter/huvudlag/sidepull/sidepull-med-tyglar-fra-rebecca.html.

Taur är en väldigt bra hemsida när det gäller bettlösa alternativ för dom har nästan alla varianter på alla olika modeller enligt mig. https://www.taur.se/

https://www.youtube.com/watch?v=lXiZ5FQIp7k kollade på den videon innan jag bestämde mig för sidepull. Obs sitt med saltkaret redo för man få ta mycket han säger med en nypa salt men mycket av det han säger håller jag med om.

https://naturalhorsemanship.ifokus.se/discussions/596ecf95ce12c42426000198-vill-kora-bettlost?participating-1 En annan tråd om bettlösa träns o vilka man kan använda =)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.