Tävlingar

Lite frågor angående tävlan i fälttävlan

2018-04-16 18:42 #0 av: lisgillbaloo

Hejhej! Jag ska börja tävla i fälttävlan, men känner mig fortfarande lite osäker då jag inte vet så jätte mycket om själva grenen. Jag har grönt kort inom hoppningen och vet att jag måste ta ett grönt kort inom fälttävlan med. 

Några andra frågor angående fälttävlan:

Utröstning: Jag vet inte riktigt vad man ska ha på sig för "skydd" inom fälttävlan eller kläderna

Rätt häst: Just i dagsläget väger jag 65 kilo och är 168 cm lång. Skulle vara skönt med en D_Ponny att börja med då jag är 13 år. Vilken ras?

Träning: Hur ska jag träna mig själv och hästen? hästen måste ha kondition det vet jag men hur tränar jag det? Och hur tränar jag mig? Och sen är det ju dressyr också, men en terräng häst ska väll inte kunna ingående dressyr? Eller?

Har du tävlat Fälttävlan? Kan du dela med dig om känslan osv.                                                

Tacksam för svar Hjärta

Anmäl
2018-04-16 19:11 #1 av: Clemyy

Tyvärr så kan jag inte så mycket om det men, jag tycker iallafall att du ska köra ditt bästa, var med och se hur duktig du säkert är❤️

Anmäl
2018-04-16 19:16 #2 av: Haifa

Kan inte så mycket om sporten, men det ingår ett dressyrprov. Gjorde en liten snabb googling och hittade denna länk http://www.ridsport.se/Tavling/Falttavlan/Sa-gar-det-till/

Ser ut att stå rätt mycket om det där och känns som en rätt säker källa :)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.