Tävlingar

Hålla Pay&Jumper! ☺

2018-04-11 19:46 #0 av: frost_schäfer

Hej ni som hållit en pay&jump,kan ni dela med er av erfarenheter?

Vad alltihopa ca kostar med vinnarpriser och allt annat som kanske behövs köpas?

Hur det går till? Är det viktigt att ha en utbildad dommare eller räcker det att man läser på hur man räknar poäng och tid osv? Hur är det med tdb? Behöver man registrera tävlingen där?

Hur lång tid brukar det ta? Hur många tävlar i varje klass? Hur är det med skatt,behöver man skatta för det?

Är det svårt att hitta deltagare?Hur långt innan behöver man annonsera? Behöver man avmaskningsintyg på hästarna som tävlar?Vaccination vet jag att det behövs :)

Borde man tillåta sporrar och spön? Vet att det inte är okej oftast på dressyr.

Länka gärna till all fakta Glad Skriv gärna om det är något annat som man behöver tänka på? :))

Anmäl
2018-04-11 19:46 #1 av: frost_schäfer

*Ska stå Pay&Jump

Anmäl
2018-04-11 19:46 #2 av: frost_schäfer

Anmäl
2018-04-11 19:47 #3 av: frost_schäfer

Anmäl
2018-04-12 12:03 #4 av: Caf_Roy

Följ TR vad gäller regler.
Fråga affärer och sånt om dom vill sponsra med hederspriser, men annars brukar p&rs oftast ridas som clear round. Kolla runt på nätet något ställe som säljer rosetter och baka in kostnaden för en rosett per start i anmälningsavgiften.

Anmäl
2018-04-14 11:13 #5 av: miwi96

På pay n jump får man inte föra resultat = inga specifika vinnare eller dylikt.
Likaså får man inte ta tid på ekipaget. Ett tips är att sätta upp en maxtid man får har  på sig inne på banan (oavsett hur många fel man har) t.ex. 3min.

Om man har rosetter eller dylikt skall alla deltagare har möjlighet att köpa/få oavsett hur ritten har gått (stopp/rivningar etc.) 

Det behövs det ingen utbildad domare, men det är bra att någon som har öga för det. t.ex. någon som själv tävlar inom hoppning. 

Antal starter varierar vart i landet du bor, men ett tips är att kolla på andra pay n jump runt dig, där får du en uppfattning om hur många starter dem har. Tid är svårt att räkna, men runt 2min/ ekipaget så har tilltagit tid till höjningar. 

Man behöver inte ha tävlingen via tdb, det  räcker med att gå ut på sin egna hemsida/facebook sida och annonsera, ca 14-20 dagar innan tävlingsdatum brukar vara lagom. 

Vaccinationer enligt TR är det bästa att hålla sig, samt hästhållning och säkert bör följas enligt TR. Spön o sporrar är tillåtet i hoppningen, även regler för detta finns i TR. 

Här en länk som ridsportförbundet har tagit fram: http://www.ridsport.se/ImageVaultFiles/id_58644/cf_559/SmRf_Att_t-nka_p-_vid_anordnande_av_Payarrangemang.PDF

Hoppas det var till hjälp :) 


Fotograf av både Ridsport
Http://wickiwallgren.n.nu

Wallix´s Hamstrar 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.