Övrigt om hästar

Basjkir häst

2018-04-07 19:52 #0 av: Ellen_

Har hittat en ganska grön men fin basjkir häst som står nära mig som är till salu. Men vet inget om rasen, jag tycker de ser ganska grova ut på bilderna. Vad har ni för erfarenhet av rasen? Jag är mest hobbyryttare men har som tanke att starta några LC LB i både dressyr och hoppning. Så jag undrar om detta är en lämplig ras? Hästen är 145cm i Mkh medan jag är 163 och väger 57kg. Vill gärna veta så mycket som möjligt om rasen!
Tacksam för svar

Anmäl
2018-04-08 11:51 #1 av: Travis D

Tror att dom skulle vara jätte bra hobbyhästar för mindre tävlingar och sånt. Dom är ganska viktbärande men tipsar inte riktigt att köpa en ras man inte vet så mycket om. Men jag tror han skulle passa dig jätte bra men inte om du satsar på att bli tävlingsryttare i fram tiden. Jag tror att om du är villig / orkar lägga ner tid på att lära den (vad jag vet är dom ganska lättlärda och arbetsvilliga) så tror jag han skulle bli en jätte bra hobbyhäst.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.