Ridning

För lång för B-ponny?

2018-03-31 21:56 #0 av: Travis D

Hej!

Jag har suttit och grubblat på denna fråga.

Varför kan man rida en A- ponny (shetty på 107 cm) men inte ett russ på 123? jag fattar inte varför man kan vara för lång för B men ändå kunna rida A?

Anmäl
2018-03-31 22:02 #1 av: shia

Nu vet jag inte direkt riktigt hur du kommit fram till att man kan rida a men inte b ponny.
Men sphär tänk jag, en grov, längduppbärande(haha kom ej på. Ordet) shettis som ser större ut än vad den är, jämför med en nätt b ponny som är lång i kroppen osv.

Minns när jag närmade mig sista tiden å rida shettis, kunde rida shettisarna men nätta gotlandarusset skulle jag aldrig tänkt tanken på att rida.

Likadant som jag förra året kunde rida en fjording på 130 som var sportig men ändå bar upp sin ryttare, red den utan problem men skulle knappt sätta upp mig själv på en c ponny/liten d ponny i samma stall!

kom ihåg att du är värd minst lika mycket som personen du ser upp till:) vill du ngt tillräckligt mkt kommer du klara det 

Anmäl
2018-04-01 00:13 #2 av: Travis D

#1 

Min kompis sa (och ridlärarna sa)  att hon är för lång för B- ponnyerna på ridskolan men hon e medryttare på en shetty med ungefär samma kropps form så jag blev lite förvirrad Glad

Anmäl
2018-04-01 13:35 #3 av: shia

Då är det väl det att man har olika syn på det :) kan ju vara att hon är i längsta laget för shettien, och att ridläraren osv då tycker hon bör rida större på ridskolan.

kom ihåg att du är värd minst lika mycket som personen du ser upp till:) vill du ngt tillräckligt mkt kommer du klara det 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.