Utrustning & tillbehör

Hur tar man isär och ihop träns?

2018-03-02 22:04 #0 av: Eelliiee

Hej! Jag undrar hur man tar isär ett träns och sedan hur man sätter ihop det lätt. Jag behöver kunna det nu då jag ska göra ett ”prov” i stallet men har aldrig riktigt haft möjlighet till att lära mig hur man gör. Är det svårt? Har inte hittat någon tutorial någon stans.

Anmäl
2018-03-02 22:16 #1 av: Vrilen

Vad är det för träns du ska plocka isär? =)

Anmäl
2018-03-02 22:20 #2 av: Maleficum

Är inte svårt att ta isär, är ju bara att spänna upp alla spännena :D Det som kan vara svårt är att sätta ihop det korrekt efteråt (speciellt i vilka hål allt satt i).

Instruktion på hur man sätter ihop ett träns (dock på engelska) https://www.craftyponies.co.uk/15-pony-lessons/how-to-put-a-bridle-together/

En film (också på engelska) https://youtu.be/tgjAc8Pa7QU

Sen kan ju vissa detaljer skilja sig lite mellan olika träns.. Tycker det enda sät att verkligen lära sig är att plocka isär och sätta ihop träns flera gånger (har man svårt att komma ihåg vilka hål alla remmar ska sitta i så skriv upp på en liten komihåg lapp).

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2018-03-03 20:14 #3 av: BiancaWaterlund

(som jag gör, kanske dålig förklarning)

Knäpp upp alla spännen och håll ordning på vilka delar som är vilka så det hamnar rätt. Man kan lägga alla delar som tränset är format för att göra det enklare.

Sen så är mitt träns väääldigt enkelt, är trots allt bara nosgrimma i ett stycke, bett, tyglar, sidostycken och nackrem. På sommaren har vi flugband också. Sen har jag ett bettlöst med som väll är lite fler delar på...

Enda nyckeln till framgång är att träna många många gånger:)

Anmäl
2018-03-03 22:43 #4 av: powerade

Ta lös ett stycke i taget och sätt fast och kom ihåg vad du tagit bort. Är svårt i början.
Men du kanske har tid att träna lite? Samt kanske någon kan hjälpa?

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.