Utrustning & tillbehör

Boots...

2018-02-13 19:44 #0 av: Supercoolninja

Har en häst som nöter boots nå sjukt. Han klarar sig bra i hagen utan men vid ridning trampar han sig om han är utan, och han nöter boots värre än nån annan häst. Har provat flowerboots i neopren (går sönder typ direkt), Gummiboots (själva kardborrebanden släpper efter nån vecka), travboots i gummi (förbannat jobbiga att trä på/av varje ridpass), Acavallo gelboots (hasade upp och satt likt ett armband runt karleden), kotringar (helt klart de som höll längst, 1år, men de har slutat sälja dessa på hööks, kan man beställa?), neoprenboots med skinnöverdrag isch? (samma som flower) 

Finns det andra sorter eller får jag bara inse att min häst kommer äta boots för all framtid? FunderarVilar huvudet i handen

Anmäl
2018-02-13 20:19 #1 av: juliajuldurevaldsson

Finns väl gummiboots med kardborre?

Anmäl
2018-02-13 20:30 #2 av: Lona

Frågan är väl lite varför han behöver och nöter boots så mycket? Har du diskuterat saken med din hovslagare och ev instruktör?

"Glass löser allt!" /Källa Glassgård, Öland
Toktantens dagbok - Om hästar, hundar och livet i största allmänhetBlomma

Anmäl
2018-02-13 21:52 #3 av: Supercoolninja

1# Skrev att vi testat sånna? 

2# Han är väldigt utåttåad VF så det beror på det, det har jag full koll på. Vi försöker anpassa skor år honom och har helt klart kommit en bit på väg. Men hur mycket vi än anpassar skor kommer vi aldrig ifrån hans beroende av benskydd och boots främst på HF, Benskydd och boots på VF tar naturligtvis mindre stryk. Sen spär man på hans skeva benställning med klumpighet och voilà, trasiga boots all the time! 

Edit: Veterinär har kontaktats och denne har kollat hästens rörelser och gett tips/råd. Även Equiterapeut har kollat. 

Anmäl
2018-02-15 00:15 #4 av: Maleficum

Börjes har kotringar https://borjes.se/hast/benskydd-benlindor/boots/kotring-1-styck/7123

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2018-02-15 21:28 #5 av: Lona

#3, Asch, då! Inte svar på din fråga, men hur gammal är han?
Tänkte på det du skrev om klumpighet, om det går att träna upp på något sätt? Unghästdrumlighet handlar ju ofta om både balans och styrka, men eftersom du skriver om hur länge era boots håller så förmodar jag att han är lite äldre?Glad
(Sorry för att jag snöat in på rörelserna och inte själva bootsproblemet.)

"Glass löser allt!" /Källa Glassgård, Öland
Toktantens dagbok - Om hästar, hundar och livet i största allmänhetBlomma

Anmäl
2018-02-18 01:59 #6 av: Rafflan

Det är skillnad på kvalitén i bootsen även om det kanske är samma modell, jag föredrar gummi boots med kardborre till hästar som sliter mycket på bootsen, prova köpa från olika märken och se om något märke är bättre än dem andra :) 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.