Ridning

Ponny som blir lång

2018-01-19 19:44 #0 av: BokDuvan

Hej,
Rider en ponny på ridskolan som blir så himla lång i galoppen, det blir en långsam fyrtaktig galopp och då orkar han inte göra någonting, som att galoppera över bommar, när man sedan lyckas korta ihop honom blir det också jättejobbigt för honom. Behöver tips på hur jag ska tänka och kunna rida honom konsekvent. Min ridlärare har redan gett mig en del tips men känner att jag behöver någon mer åsikt/tips

Anmäl
2018-01-19 20:15 #1 av: Alma Johansson

Det är svårt såklart som ridskoleryttare att träna hästens rygg och magmuskulatur, eftersom det är de musklerna som man träna upp lite extra om hästen har svårt att korta upp sig överlag. Dem musklerna kan man träna genom klättring och bomarbete i skritt eller trav. Men det du kan tänka på är att låta det ta lite tid helt enkelt, det tar tid att bygga muskler. I galopparbetet kan du försöka få ihop hästen en liten stund i alla fall och sedan sakta av och ge beröm, din ridlärare kommer med all säkerhet förstå att du travar lite emellanåt under galopparbetet.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.