Körning

Travsulky

2017-12-11 20:39 #0 av: Supercoolninja

Jag har kört in min ridhäst för skojs skull och för att det är en bra träningsform! I stallet där han står finns det travhästar, alltså tillgång till travsulkys och en rockard att tillgå vilket är vagnarna jag har använt för att köra in honom med. Han körs i skritt och trav utan problem och vanlig travremsele används. 

Jag förstår att han kan galoppera framför vagn, men frågan är om vagnen eller selen tar stryk av galopp? Eller om man har fått för sig att galopp är tvärnej bara för att det är det inom travet? Vill bara vara på säkra sidan då jag hört nånstans att vagnen kunde ta stryk av att det blir mer gung i stegen på hästen :) 

Anmäl
2017-12-11 20:47 #1 av: Stallmima

Med sulky skulle jag inte galoppera,  rockard däremot kan vara okay. I vanliga körsporter galopperas det framför vagn men då används andra selar och vagnar. Hoppas du tycker det är roligt att variera träningen med körning   Glad

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.