Utrustning & tillbehör

Alla dessa träns :)

2017-09-18 18:39 #0 av: frost_schäfer

Hej vilket träns tror ni skulle passa till en äldre häst som rider i skog och lite på banan ? Han blir pigg i skogen men är trögare på banan.Han har lite svårt för galoppen men kan trava snabbtSkämtarRider liiite dressyr med honom men hoppar inte! Och vad tycker ni man borde använda för bett? Han kan bli lite att han drar i munnen typ och vill inte riktigt lyssnar alltid.Är inte ute efter massor med tips på hur man kan få bort vissa beteenden osv LerVill bara ha lite idéer på vilket träns man borde köpa :-)

Anmäl
2017-09-18 19:22 #1 av: tiger tok

Testat hackamore?

"Djur pratar, men bara de som vet hur dem ska lyssna kan höra vad dem säger!!"
Anmäl
2017-09-18 20:55 #2 av: Vrilen

Tycker också hackamore verkar som ett bra träns.

Anmäl
2017-09-18 20:56 #3 av: Javix

Testa ett vanligt med engelsk nosgrimma, alt aachen så tar du bara bort aachenremmen. Eller så tar du bort nosgrimman helt! Gärna fodrat nackstycke. Globussports har bra, billigare träns. Leta annars begagnade kvalitetsträns.

När det kommer till bett, så beror det väl på vad du använt tidigare när han varit stark? Jag skulle (om jag hade möjlighet) testa lite olika tränsbett, raka, tre- och tvådelade, då olika hästar trivs med olika bett. Gillar han inte metall kanske du kan testa ett äpplebett eller nova. Bäst vore ju om det finns nån i ditt stall som har några bett du bara kan låna och prova, och se vad han tycker om dem. Bett är en sån grej man måste testa sig fram (om man har tur hittar man rätt direkt).

Anmäl
2017-09-18 21:14 #4 av: frost_schäfer

#1#2#3

Vi har testat hackamore men han blir för stark i det tyvärr och han lyssnar inte på det.Just nu varvar jag med utan nosgrimma och pullar nosgrimma,vi kör på tvådelat bett(förra ägaren skickade med det) Har hört att dem kan få skav av nova bett? Tänker om han liksom drar i munnen ifall han får skav då? Hur fungerar tredelat? Vilken effekt osv? A.n.g engelsk nosgrimma ,den ser väl ```bara´´ till att hålla allt på plats.eller jag jag missuppfattat?

Tack för tipsen :)Ler

Anmäl
2017-09-19 07:28 #5 av: Javix

Nej det tror jag inte, som jag förstår det är nova inte gjort av gummi utan nåt annat material som inte skapar friktion i mungiporna. Ja, engelska nosgrimmor gör inte jättemycket, håller nog saker lite stadigare bara, men kanske inte så nödvändigt med en nosgrimma öht i ditt fall. Vissa hästar föredrar hur tredelade ligger i munnen, samma sak med raka bett, så bäst är ju om du kanske kan låna ett tredelat och rakt av någon eller hitta begagnat billigt och testa. Glad Vill du bara testa ett av dem så testa 3-delat, det är typ standard för många.

Anmäl
2017-09-19 17:31 #6 av: Cecilia.S

Jag instämmer helt med tidigare talare: vilket bett som fungerar är väldigt individuellt. Det bästa vore om du kunde låna några bett och testa, b.la. det klassiska tredelade bettet och ett rakt bett.

Anmäl