Utrustning & tillbehör

Ficka på schabrak

2017-08-26 11:05 #0 av: frost_schäfer

Hej jag satt och bläddrade lite och fick idéen att om man t.ex ska rida ut och ska ha med sig telefon eller typ något litet,kan man inte ta ett schabrak och sy fast en tyg bit på utsidan så det blir som en ficka(inte så det sitter mot hästen utan på utsidan Ler)

Och sen sätta en dragkedja eller en knapp typ så schabraket sitter längst in och sen kommer typ mobilen och längst ut en tygbit man syr fast och högst upp en dragkedja.Är det en dålig idé, kan det påverka hästen? Man gör fickan så pass stor så det inte blir tajt och det skaver Ler

tar gärna emot feedback och hur man skulle kunna göra det bättre LerLer

Anmäl
2017-08-26 11:08 #1 av: tiger tok

Tja, jag skulle nog satsa på att ha en magväska i sådana fall, pga att om du ramlar av hästen och hästen skenar kan du inte ringa någon.

"Djur pratar, men bara de som vet hur dem ska lyssna kan höra vad dem säger!!"
Anmäl
2017-08-26 14:47 #2 av: Vikan

Tror Starrider hade något sådant schabrak? Så ja, idéen går men som #1 påpeka - om du ramlar av kan du ha problem

Anmäl
2017-08-26 18:00 #3 av: Lona

Jag har ett sånt schabrak, köpte det på My One men det är några år sedan och jag minns inte märket.
Smidigt att stoppa lite fika i osv men just mobilen har jag alltid på mig OM jag skulle trilla av.
Har för övrigt schabraket tillsammans med en gjord om vi går på picknick, för att plocka svamp eller liknande. Smidigare än sadelväskor även om jag kan tänka mig att ett par bra sadelväskor är att föredra om man ska ha tunga saker med sig.

"Glass löser allt!" /Källa Glassgård, Öland
Toktantens dagbok - Om hästar, hundar och livet i största allmänhetBlomma

Anmäl
2017-08-26 22:05 #4 av: frost_schäfer

1# Hej mobilen var bara ett förslag på saker man kan ha i den storleken av en mobil(men tack för informationen i alla fallLer) Man kanske man ha typ hästgodis:) Tack för förslagen Ler

Anmäl
2017-08-27 22:02 #5 av: [nevamisse]

Hästgodis, fika eller andra små och oviktiga saker kan man ha i en sån ficka. Men telefonen är bra att ha i sin egen jacka ifall man ramlar av och behöver ringa efter hjälp som de andra skriver. Man skulle kunna ha reflexer med sig i en sån ficka, ifall man är ute längre än väntat och det börjar mörkna.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.