Ridning

Seg efter att ha stått still

2017-05-04 22:27 #0 av: BokDuvan

Hej!
Finns en ponny på ridskolan som är hur fin som helst i dressyren, han kan även hoppa men problemet är att han blir seg när han har stått o väntat på sin tur att hoppa. När vi värmer upp kan han vara pigg och framåt, men efter att ha ställt upp och väntat på att de andra ska hoppa blir han nästan trög att rida. Svårast är det att fatta galopp med honom då han bara fortsätter fram utan att galoppera. Förstår att han kanske behöver tid på sig att komma igång, men vi kan inte rida runt i en evighet innan vi börjar. Finns det något jag ska tänka på som kan hjälpa mig vid dessa situationer? Brukar använda spö vid hoppningen nu men det känns nästan fusk att använda det för att han ska gå framåt

Anmäl
2017-05-05 07:19 #1 av: Gronstedt

Undvik gärna att stå stilla, man brukar kunna skritta i små öglor medan man väntar. Och om det går, börja rida redan när föregående ryttare närmar sig slutet på sin bana, så är ni bättre framme när det är er tur.

När du startar efter att ha stått stilla, försök inte dra iväg mot hindret i galopp hejsan hoppsan. Starta i en bra "dressyrskritt", gör några minskningar och ökningar, gör en bra, balanserad övergång till trav, hela tiden noga med spårning och balans, lägg en volt om det behövs för att få honom mjuk, gör en "dressyrgaloppfattning", rid en noggrann väg  och släpp inte "iväg" honom förrän ni är på väg mot första hindret. Låt honom känna att han har en ryttare som är med honom och stöttar honom hela vägen, inte bara vill ha honom att rejsa på hinder.

Anmäl
2017-05-05 15:23 #2 av: powerade

Prata med ridläraren. Har man en sån häst brukar då vi få köra ett extra varv runt 4kanten

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.