Ridning

Rätt Nedsittnings ben

2017-05-01 01:49 #0 av: Maja Misthill

Hej!,

Jag har problem med vilket som är rätt nedsittningsben och hur man ser det. Jsg får det i läxa varje gång efter ridningen men när jag tror jag fattar så är det ändå fel. Jag behöver hjälp, hur ser man vilket nedsittningsben som är rätt?

Anmäl
2017-05-01 09:43 #1 av: Vrilen

När det yttre frambenet är bakåt ska man sitta ner om det är det du undrade om.

Anmäl
2017-05-01 22:42 #2 av: [Kaoskaos]

När hästen lyfter det yttre frambenet , alltså benet som är mot staketet ska du ställa dig upp .

Anmäl
2017-05-02 09:37 #3 av: Cecilia.S

När ridningen var ny för mig var det inte enkelt med traven och den part där man skulle rida lätt. Jag lärde mig sedan att om jag tittar på hästens bog precis vid början av traven, är det mycket enklare. När hästens yttre bogsida (den mot staketet) ser ut att dras bakåt, trampar hästen ned med det yttre frambenet. Då ska du sitta ned i sadeln. Det var en mycket enkel metod för att se till att jag hade rätt sittben eller inte. Nu några år senare har jag lärt mig att känna om det är rätt sittben eller inte, men det kan ta ett tag att lära sig känna, speciellt om man rider på olika hästar eller ponnyer. 

Anmäl
2017-05-03 15:49 #4 av: Tyst

Jag skickade den här till min kusin som inte heller förstod hur hon skulle göra trots att man förklarade. Hon tittade på den här videon ett par gånger och då gick ljuset upp. Glad
https://www.youtube.com/watch?v=b7oXzZnXbVs

Så som #3 säger. När bogen (hästens skuldra) på ytter sida (mot väggen eller staketet) dras bak, då trampar hästen ner med det benet. Det är då du ska sitta ned.

Kolla på videon. För min kusin hjälpte det att sitta framför den och säga "nu" varje gång hon såg att bogen åkte bakåt.
Du kan öva så i skritt i början av lektionerna, tänk bara "nu" varje gång du ser att ytterbogen åker bakåt.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.