Utbildning & träning

Någon med erfarenhet?

2017-04-27 19:03 #0 av: RainyDays

Hej! Undrar ifall det finns någon här som har erfarenhet av Realgymnasiet i Stockholm med inriktning Häst? Har hört massor (både bra och dåligt) om Real i allmänhet, och jag vet inte riktigt om det är värt att gå där?

Skulle vara väldigt tacksam om någon här kan berätta om skolan, skriv gärna också om ni gått Hästinriktningen där! Skulle gärna vilja höra om hur den är! :) ♥

Anmäl
2017-04-27 21:28 #1 av: Cecilia.S

Jag går inte hästinriktningen där, men jag känner många som gör det. Vad vill du veta om inriktningen?

Skolan överlag är toppen tycker jag. God mat (matkort), bra lärare och bra upplägg av lektioner och scheman. Dessutom mycket praktik och roliga aktiviteter :-) Profilveckor ibland.

Medarbetare på Akvariefisk och RidsportBlomma Häst • Hund • Foto • Akvaristik

Anmäl
2017-04-28 12:06 #2 av: axa

En närstående till mig går hästlinjen på Real så jag kan ev. ha några svar. Vad önskas du vilja veta? 

Anmäl
2017-04-28 19:15 #3 av: RainyDays

#1 #2 Det är nog inget speciellt jag undrar över, undrar mest hur skolan är allmänt (: Juste, läste också att man kan specialisera/fördjupa sig i naturvetenskap om man går vissa linjer, och undrar lite allmänt hur det är? Blir det typ mycket extra plugg eller ''bakar'' man in det i utbildningen?

Anmäl
2017-04-28 20:31 #4 av: Cecilia.S

Ang NV är det en heldag med NV ämnen istället för praktik en gång i veckan, sedan ca 1 dag i veckan med något extra ämne efter de andra. Det blir en del plugg hemma.

Medarbetare på Akvariefisk och RidsportBlomma Häst • Hund • Foto • Akvaristik

Anmäl
2017-04-29 08:27 #5 av: axa

#3 Hon går inte naturvetenskap och jag planerar till hösten börja Reals djurvårdslinje med tillägg av naturvetenskap, dem är nästan de enda som erbjuder det. Varje vecka har man normalt 1 dag prao men den går bort ifall man väljer till NV och praoen läggs ihop som blockpraktik istället på 2-3v om jag inte missminner mig.

Dem sade även att det inte var jättemånga som valde till denna möjlighet, och visade mig även ett schema för en elev som hade detta tillval. Minns inte helt men blir några extra timmar i veckan och inte alltid så tidiga skoldagar, dock sa dem att man som senast slutade runt 16.30-17.

Dem vill erbjuda denna möjlighet och klargjorde att man kunde få en testperiod på ca 2v för att se ifall man orkade med det eller inte. 

Skolan i allmänhet tycker jag verkar väldigt bra, och min närstående är nöjd med sitt val.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.