Utbildning & träning

Smidighet

2017-04-07 08:40 #0 av: Emiliaforsberg03

Har ni några bra övningar till hur man får hästen:
1.mer "smidig"
2. Bättre kondition
3. Att få bort ovighet i bakben(han ramlar omkull om man drar upp ena bakbenet mer än ca 1,5 dm då han drar upp benet längre själv släpper man inte då ramlar han...)

Anmäl
2017-04-07 12:34 #1 av: JoannaLi

Jag hade behandlat hästens stelhet. Är den så stel att den trillar omkull om man lyfter upp hoven och han drar upp mer (varpå jag definitivt hade släppt hästen, om den är så nervös att den försöker dra ur hoven ur händerna) så skulle den troligtvis behövt behandlas med t.ex. massage, equiterapeut och/eller stretching. 

Även smidigheten behjälps med detta ovan. 

Konditionen förbättras också av behjälpt mjukhet i kroppen. I övrigt så hade jag tränat på intervaller i olika gångarter, skiften och att gå ut och traska i riset i skogen (!!). 


Anmäl
2017-04-07 14:05 #2 av: Emiliaforsberg03

Jag släpper på en gång när jag känner att han ska dra eller så drar jag ner hoven en liten bit tills han känner sig trygg, han har aldrig ramlat när jag är med men hans ägare har berättat detta för mig...

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.