Sjukdomar, skötsel & vård

HJÄLP!! Ponny beter sig konstigt, orsak??? Nerv i kläm?

2017-03-13 12:52 #0 av: nelliegustavsson

Hjälp!! Någon som har erfarenhet eller misstankar om vad detta kan vara snälla hör av er!!
Min kompis har problem med sin ponny just nu, då han beter sig konstigt och inte alls är sig själv. Det konstiga är att det är inte hela tiden, utan kan ske när som helst. När det händer så bara totalt låser han sig, blir svart i blicken och så kan man inte nå honom. Han är helt sig själv 99.9% av tiden. Han är så fin i ridningen nu, mjuk och fin, liksidig, bra takt. Han har inte ont någonstans i kroppen. Vi misstänker att det sitter i huvudet. Det har hänt 3 ggr sen oktober nu, aldrig gjort något liknande på 12 år! Jag har själv tagit hand om hästen mycket och han är verkligen världens snällaste ponny, jätte härlig och gör inte något dumt. Så vi förstår inte vad det är. Men måste vara en nerv som hamnar ikläm eller något som trycker i huvudet på honom, man vet ju inte han kan ha fått en smäll i hagen. Han blir helt okontaktbar. Svårt att provocera fram med, så det är i princip omöjligt att göra en utredning.

Är verkligen akut nu då hon överväger att låta honom somna in just för att han blir farlig i dessa situationer, riskabelt att bara hantera honom då man aldrig vet när det händer.. Så om någon har misstankar eller tror sig veta vad det möjligtvis kan bero på, snälla kommentera eller skicka PM! Världens härligaste häst och vi vill verkligen hjälpa honom<3

Anmäl
2017-03-13 13:21 #1 av: nevamisse

Kanske en tumör? Det kan göra att hästen kan reagera på alla möjliga konstiga sätt.

Anmäl
2017-03-14 11:35 #2 av: Gronstedt

Vad säger veterinär? 

Anmäl
2017-03-14 21:46 #3 av: nelliegustavsson

Inte borelia iallafall, hon misstänkte också någon nerv i kläm eller något..

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.