Övrigt om hästar

Gymnasie Strömsholm

2017-03-08 17:21 #0 av: eliinstroom

Hej, vet någon här vad det krävs för att komma in på strömsholm.

Vad gäller det i ridningen och vad ska man kunna, hur duktig måste man vara i dressyr och hoppning? Hur mycket måste man ha ridit innan? Hoppar man upp via pall eller från backen? Går man i skolan på helger? Hur ofta rider man där?

Sen undrar jag också hur betygen måste se ut? Kommer man in om man har F i matte men godkännt i allt annat? 

Skulle också gärna vilja läsa om din resa på Stömsholm och hur det vara att gå där, verkar vara alldeles underbart där. 

Anmäl
2017-03-08 17:46 #1 av: Tjeja

Man får nog knappast ha F i något ämne alls tyvärr.. tvärt om, man behöver nog minst C i allt för att ha en chans att få en plats tror jag. Det är ju liksom inte en skola bland alla andra och ytterligare ett "kunskapsgymnasiet" som rear ut betyg för att få fler elever.

Medarbetare på FågelmatningDjurparkerVilda djur och Politik i fokus.

Anmäl
2017-03-18 21:27 #2 av: Andreag00

går första året där nu och vet inte riktigt vad man ska kunna men det är ju bra att kunna grunder och så men det står att man ska ha hoppat en bana på 90cm och kunna rida ett LC pogram, vi hoppar nästan alltid upp från manken men ibland pall man går inte i skolan på helgerna men ca 4 helger pertermin ha man helg stalltjänt vilket innebär att man har stallet antingen fre å lör eller söndag

vi rider 3 gånger i veckan men det ökar per årskurs

i år va intagnings poängen ca 245 men det sänks ju till andra antagningen och det är ofta ganska många som hoppar av i början för dom inte klarar att bo hemmifrån

nej man måste ha godkännt i alla grund ämnen för att komma in på något gymnasium

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.