Övrigt om hästar

Varför sälja en ridskolehäst till annan ridskola?

2016-12-07 15:14 #0 av: Maleficum

Såg idag att en av ponnyerna på ridskolan jag rider ska flytta till ridskolan min pappa rider. Vet tidigare att en ridskola jag red på tidigare köpte in en häst från en annan ridskola. Fundera då på vad anledningen är att en ridskola köper/säljer en häst till en annan ridskola? Tycker ju att de flesta gånger säljs ju hästar från ridskolan för de inte trivs, inte håller för verksamheten eller ska pensioneras.

Någon som har idéer? Eller vet några exempel?

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2016-12-07 15:19 #1 av: Zadeira

Kanske för att hästen/ponnyn passar bättre på en annan ridskola. Tänker på tex om det är en svårriden häst så kanske man säljer den till en ridskola där det finns ridgrupper som är duktigare. Eller om det är en storlek på ponnyn som inte så många kan rida så säljer man den till en ridskola där det finns ryttare i rätt storlek. Det kan även vara så att ridskolan har andra rutiner som passar bättre för just den ponnyn eller hästen, tex att man har färre ridgrupper eller större boxar som den mår bättre av.


Anmäl
2016-12-07 15:21 #2 av: Zadeira

Sen kan det vara rent ekonomiskt att en ridskola behöver sälja någon ponny/häst och så vet man att det är en bra ridskolehäst och väljer att sälja till en annan ridskola som man kanske har sammarbete med på något vis.


Anmäl
2016-12-07 18:36 #3 av: Maleficum

#1 #2 Var lite de sakerna jag funderat som alternativ till det. I detta fall är det en snäll C-ponny som är lite långsam men energisk i hagen och "min" ridskola söker även efter ny c- eller d- ponny.  Fundera på om det är så att andra ridskolan har bättre möjlighet för dem att vara ute i hage mer och har fler hästar och ponnyer att de kanske inte behöver gå lika många lektioner.

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.