Utrustning & tillbehör

Material vid putsning av läder?

2016-11-23 16:26 #0 av: Maleficum

Putsa lite träns idag men tycker det är lite jobbigt att putsa med svamp och speciellt trasa för det glider runt i handen så får kramp av att hålla i det. Fundera på om man kunde ha något par vantar istället att putsa med men vet inte vad för material på vantar man vill ha (om det funkar)?

Putsar med sadeltvål och sen läderbalsam. Kan man ha samma material för båda delarna eller vill man ha olika material? Just nu används vanlig disksvamp för tvålen och frotté till läderbalsamen.

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2016-11-23 16:45 #1 av: Stallmima

När jag putsar (smörjer)  träns mm använder jag bara uteslutande "Effax Leder-balsam"  smörjer med gamla lakanbitar och har på mig tunna latex-handskar. Det blir väldigt grisigt om händerna annars.  Du får pröva dig fram med olika saker att använda eller ev leja ut putsandet till någon annan  Tummen upp

Anmäl
2016-11-23 17:33 #2 av: Maleficum

#1 Så du tvättar aldrig med lädertvål eller liknande innan? Även om det är skitigt (eller du kanske smörjer så ofta att det aldrig riktigt hinner bli smutsigt?)

Själv använder jag ekols läderbalsam, tycker inte det är så geggit och händerna blir riktigt härliga efteråt. Luktar helt okej också (vet ridskolan förut hade en som lukta bittermandel och klarar verkligen inte den doften men minns inte vad för sort det var).

Får väl leta fram gamla vantar och testa hur det funkar... kanske gamla rena strumpor kan vara en ide också...

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2016-11-23 18:19 #3 av: Stallmima

#2  Nja riktigt skitiga blir de inte, kommer det lera eller sand på brukar jag skölja av sakerna med vatten först bara 

Anmäl
2016-11-23 18:44 #4 av: Zadeira

Brukar köra på att trä en gammal bomullsstumpa över handen, då får man inte den där krampen av att hålla i en trasa eller svamp.


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.