Om stallet

mått med längre utevistelse ?

2016-08-02 11:17 #0 av: majaliten

Vi har lite svårt att hitta plats men äntligen hittat en som är ok hon är 170+ och kan få möjlighet att ståni ett stall där det är lite lägre tak o Box är lite mindre men om de går ute finns det inte bästemmelse som säger att det är ok då om hästen har längre utevistelse ?

Anmäl
2016-08-02 12:51 #1 av: [RC1393]

Saxat från Jordbruksverket:

2 § De mått som anges i dessa föreskrifter är minsta mått och centrummått för normal inredning om inte annat anges. Mindre avvikelse från föreskrivna mått kan dock godtas i befintliga stallar under förutsättning att följande kriterier uppfylls: 1. djurmiljön i stallet som helhet är mycket god, 2. konsekvenserna av måttavvikelsen bedöms endast ha ringa påverkan på hästen avseende den funktion som måttföreskriften syftar till, 3. måttavvikelsen innebär inte någon ökad risk för skador, stress eller ohälsa hos hästarna, samt 4. måttavvikelsen innebär inte att tillsynen och skötseln av hästarna försvåras. Detsamma gäller vid ombyggnad av stallar som förprövas om länsstyrelsen vid förprövningen bedömer att kriterierna i punkterna 1 - 4 ovan uppfylls i stallet efter åtgärden och att planlösningen i stallet är god. 

Några andra bestämmelser som rör detta såg jag inte och jag har heller inte hört talas om att timantalet som hästen är ute ska ha påverkan. Lättast är att ringa länsstyrelsen och fråga så åker du inte dit på något. 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.