Utbildning & träning

Avståndsbedömning mot hinder, hjälp?

2016-07-26 09:15 #0 av: Quirinia

Hur tänker ni gällande distanser, främst vid anridning mot hinderna? Jag kan rida perfekt på avstånd när det gäller låga hinder, alltså exempelvis sockerbitar, bommar och hinder upp till typ 60cm (observera att jag rider C-ponny). Vi har hoppat 90cm/LB och den höjden är vi helt säkra på men nu när jag vill komma upp på 1m alltså LA så blir det helknasigt. Vi kommer mer fel än rätt känns det som och man kan ju inte riktigt komma fel på varenda hinder och tro man kan hoppa felfritt ute på tävling. Grejen är väl också att jag var med om en hoppolycka för två år sedan så jag har blivit extra fixerad vid distanser (efter ett tags funderade har jag kommit fram till att det är för att jag inte vill göra min ponny osäker).

Jag ska försöka jobba ännu mer med distanser på markarbete även om det fungerar. Hur som helst, vad är era bästa tips gällande distanser? Har nu haft öga för avstånd sedan början eller har det kommit med rutin? Berätta alla era erfarenheter :/


Anmäl
2016-07-26 09:15 #1 av: Quirinia

Jag skrev på mobilen så förlåt om det blev lite konstig text :)


Anmäl
2016-08-18 22:56 #2 av: Quirinia

pu


Anmäl
2016-08-19 09:21 #3 av: Sommarek

Vad skulle hända om du inte styrde anridningen så mycket utan lät hästen själv prova att lösa det?

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.