Övrigt om hästar

Svullet öga

2016-07-23 19:24 #0 av: TovaochPoppan

Min ponny har blivit svullen i sitt ena öga. Det rinner rätt mycket och hon vill jämt gnugga sitt öga mot mig. Jag sökte lite på internet för att se vad det kunde vara och överallt såg det jätte allvarligt ut. Typ att de kunde bli blind.. jag har inte kontaktat veterinären pga att hennes förra ägaren sa att hon var känslig mot gräsfrön så nu har det gått flera veckor för att jag trodde att det berodde på gräsfrön.. så jag är jätteorolig att hon kommer bli blind eller liknande.. vad ska jag tro på och vad ska jag göra? Tack på förhand!

Anmäl
2016-07-23 22:07 #1 av: Lindorm

Det händer att det blir så på sommaren med insekter mm.

Prova att tvätta med koksaltlösning och se om du kan sätta på en flughuva så brukar det ge med sig på ett par dagar :)

Anmäl
2016-07-24 10:17 #2 av: BrittaD

Beställ hem veterinär!

~ Man kommer aldrig först om man går i andras fotspår ~

haflingerforum.nu

Anmäl
2016-07-24 18:30 #3 av: TovaochPoppan

#1 #2 jag har pratat med en kunnig person (inte en veterinär) och hon sa som #1 skrev men ger det inte med sig så ska jag ringa en veterinär:)

Anmäl
2016-07-28 08:11 #4 av: vinden är min mor

vår ena islänning blev lika dan som du beskriver på försommaren, vi avvaktate och tvättade med koksaltslösning men till slut tog vi ut vetrinären.

Hon färgade då in ögat med någon lösning för att kontrolera att inga skador fanns , sedan fick vi en kur på kanske 10 dagar med ögondropp.

Vetrinären trodde att en fluga fått in bakterier i ögat på henne.

Flughuvan har ju en tendens att klias avSkrattar....

hoppas allt löser sig för din pålle!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.