Sjukdomar, skötsel & vård

Häst som blir sparkad hagen

2016-07-07 16:11 #0 av: Oliviajjohansson

Hej!
Min häst blev förra året sparkad i hagen av stallägarens häst och var tvungen att operera sig då han fick två lösa benbitar.. sen dess har jag ställt min häst i en egen hage själv, men nyligen har min häst börjat smita ut ur hagen och jag har då bett stallägaren att fixa el i hagen så han ej rymmer stallägaren säger att hen ska fixa elen  men har ej gjort de på 1 månad fast jag har tjatat och varit på.
Och så hände det som inte fick hända för ca 1 vecka sen.. min häst smet ut ur hagen och sprang in i hagen där stallägarens häst står och har även suttit upp lapp på min box att min häst får absolut inte vara i samma hage som stallägarens häst, då blir min häst sparkad två gånger på andra hasen och får en lös benbit till!!!
jag såg det hela så jag vet att det var stallägarens häst och nu undrar jag om jag kan kräva att stallägaren ska betala operationen för min häst då detta har hänt två gånger och jag fick betala 19.000 kr själv förra året.

Anmäl
2016-07-07 16:31 #1 av: crins

Kan du inte prata med en jurist ? Svårt sådant där! En gång tänkte jag köpa en häst en skimmel ett sto, men det blev inte så, utan en annan person köpte den vackra hästen! Geisha som hästen hette blev sedan så illa sparkad av en annan häst i hagen, att benpiporna stack ut och hästen Geisha var tvungen att nödslaktas! Detta är många år sedan och riktigt hemskt vad som kan hända, men hoppas det ordnar sig, och elen fungerar!

Anmäl
2016-07-07 22:06 #2 av: Tiktak697

Jag hade definitivt krävt det för att du bad om el i hagen det är stall ägarens fel så hon borde betala men kola med en jurist

Anmäl
2016-07-09 07:23 #3 av: viktoria91

Om ser står i kontraktet att det ska vara el i stängslet eller underindelning stängsel borde du kunna driva det vidare. Men att din häst själv går in i en annans hage är nog mer olycka. Hade dett varit tvärtom hade det nog varit en annan sak.

Anmäl
2016-07-10 08:46 #4 av: Urhasten

Det är en jättetråkig och svår situation samtidigt. Någonting inom mig säger att du endast kan ha rätt i fråga om stallägaren ska stå för operationen är ifall det står att personen ska fixa stängselunderhåll, osv i ex ett kontrakt. För om det inte står någonstans påvisat vem som sköter vad så blir det också svårt att hävda nya bestämmelser i efterhand. 

Däremot kan man ju tänka att stallägaren muntligt har lovat och garanterat att dem ska fixa stängsel och på det sättet inte hållit vad dem lovat, vilket i sin tur går att ha som grund om du vill kräva att dem betalar.

Probipet - en mage i balans ger friska hundar och katter Hjärta

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.