Ridning

Medryttare

2016-06-25 15:26 #0 av: Shelin

Funderar på o bli medryttare och undrar vad tycker ni hästägare att en medryttare bör kunna

Anmäl
2016-06-25 15:31 #1 av: [nevamisse]

För mig ska en medryttare kunna hantera hästen till och från hagen, i stallet och kunna rida väl i skritt, trav och galopp, kunna backa och göra halt.

Medryttaren ska kunna mocka och göra iordning hästen före och efter ridning (borsta ordentligt, kratsa, sadla mm) samt göra iordning utrustningen efteråt.

Det viktigaste är att personen är noggrann och tar hand om hästen, ingen busridning osv. Samt följer stallets regler och rider med vett ute, dvs inte på otillåtna platser.

Anmäl
2016-06-25 23:32 #2 av: Urhasten

För mig är det viktigaste att personen har en känsla och engagemang i att vilja lära känna individen - det är det absolut viktigaste för mig.

Probipet - en mage i balans ger friska hundar och katter Hjärta

Anmäl
2016-06-27 09:33 #3 av: 134643

För mig, som är medryttare, är det absolut viktigaste att kunna hantera hästen på ett tryggt sätt, att alltid sätta hästens välmående först. Som medryttare bör man vara trygg i hanteringen från marken och från ryggen, man har ju oftast hästen som sin egen på sina dagar och då bör man klara av allt som det innebär utan hjälp.

She needed a hero, so that's what she became. Sajtvärd på tonåringar och medarbetare på RåttorSkrattarRegnbåge

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.