Sjukdomar, skötsel & vård

Sår som varar

2016-06-16 13:01 #0 av: Terja

Igår kväll när jag skulle ta in min valack såg jag att han har ett sår som sitter ungefär vid gropen som hästarna har ovanför ögat, nästan lite upp mot pannan. Det var som en gulaktigt skorpa. Trodde det var koda först, men märkte att det inte var det när han tyckte det gjorde ont när jag rörde det. Alltså har såret redan börjat vara(han hade inte såret i förrgår). Jag tog tempen på honom idag kl 9 på morgonen, och då hade han 37.8, så ingen feber. Att såret varar är ju ett tecken på infektion, men hur allvarligt är det med var? Jag har försökt kontakta veterinären, men ingen svarar, och jag vet inte om jag kan klassa det som akut, då han inte har feber! Vet inte riktigt hur jag ska göra, och det känns sådär att vänta till imorgon! :/

Anmäl
2016-06-16 13:14 #1 av: VoxBauers

Pilla bort sårskorpan, kläm ut varet och tvätta ordentligt med jodopax. Håll koll på såret och tvätta det de närmaste dagarna och blir det mycket mer infekterat kontaktar du veterinär.

                                                               www.voxbauers.weebly.com                                                                  www.cornishrex.se

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.