Utrustning & tillbehör

Sko-boots till häst!

2016-05-18 22:46 #0 av: axa

Hästen är för klumpfotat och slår sönder sina fina hovar i hagen så jag köpte sko-boots från Hööks men passformen är dessvärre urusel på min häst så nu söker jag tips på alla möjliga modeller ni kan rekommendera eller hitta. Även butik/webbshop där de går att köpa. Tack på förhand!

(vill inte höra "du borde sko din häst istället" eller "prata med någon annan som kan", det är inte vad jag frågar efter. Jag har koll på läget.)

Anmäl
2016-05-19 11:18 #1 av: [exotic]

Easy boot

Anmäl
2016-05-19 21:29 #2 av: [nevamisse]

Jag tipsar också om Easy boot. http://www.easyboot.nu/boots-c-72.html?osCsid=e468ae47f25d12accf120e46a98cf4f3

Anmäl
2016-05-20 14:53 #3 av: Urhasten

http://www.eqfu.no/ ska vara jättepopulärt bland flera av hästägare och hästarna själva förstås. Jag har aldrig testat någon boots dock eftersom mina hästars hovar är för små för det mesta och inte är i behov. 

Bland annat Elfstrands.se ska vara nöjda med Equi Fusion Glad

Probipet - en mage i balans ger friska hundar och katter Hjärta

Anmäl
2016-05-26 14:09 #4 av: Shettisar

http://viahov.se/13-equine-fusion-joggingskor

Anmäl
2016-05-26 23:03 #5 av: axa

Tack för alla tips! Blir nog Equine Fusion, men modell blir svårt att välja. Alla verkar så håra och stela utom Ultra. Men Ultra har sämre hållbarhet. Svårt val.. 

Vad skulle / har ni valt? Är dem 'jättestela'? Dem får inte slå upp baktill då Hööks gjorde det vilket såklart skapar obehag och i slutändan skav. Ultra verkade så bra eftersom man spänner åt och materialet kan forma sig till benet och hoven. Någon som vet hur bra hållbarheten är?

Anmäl
2016-05-27 07:13 #6 av: Urhasten

#5 Jag ska själv köpa Eq Fu All Terrain, för som du ser har den samma inspänning som Ultra Glad

Skaver dem trots bra passform så finns det sockor som man kan ha på hoven upp mot benet. En del köper de anpassade som finns på marknaden, annars vet jag en del som bara kör på ena ullsockor hemifrån.

Probipet - en mage i balans ger friska hundar och katter Hjärta

Anmäl
2016-05-27 07:21 #7 av: axa

#6 Okej, nej spännena och materialen är helt olika på modellerna? 

Ugh.. Han kan inte gå i sjukhage ända tills midsommar, men samtidigt inte slå upp hovarna så som han gör nu. Behövde sätta honom i sjukhage idag då han slagit upp lite på alla hovar igår och det måste ju såklart raspas och finas till, blir ju inget kvar av hovarna. Känner mig så dum mot honom....

Anmäl
2016-05-27 07:42 #8 av: Urhasten

#7 Jag har blandat ihop det - det är All Terrain och Ultimate som har lika spännen. 

Jag förstår att du får dåligt samvete för det kan inte kännas bra att hovarna "frasar sönder". Har du vetskap om varför dem är så sköra?

Probipet - en mage i balans ger friska hundar och katter Hjärta

Anmäl
2016-05-27 09:48 #9 av: axa

#8 Han går i stenig hage, är unghäst och går med annan unghäst. Såklart ska de busa och springa runt bland stenarna och inte de plana ytorna. Dessutom var det väldigt blött igår så de var fuktiga också. Han har mycket bra hovkvalitet för övrigt, och vi har fått höra det från hovslagare och olika erfarna hästägare, barfota som inte. Han har gått på lösdrift tidigare utan problem, men hagen var mycket mycket större och nästintill helt plan. Så felet ligger i hagen han står i och inte i hans hovar. Hagkompisen är barfota också och samma sak händer med honom.  Så något måste göras nu innan midsommar då han får gå på bete i plan hage då men inte nu. Känns inte som att jag 'låter honom vara häst'. Men i alla fall, jag förstod det när jag kollade på Ultimate. All terrain är nog bättre ifall han ska ha dem i hagen och när vi rider ut, men slits de fort känns det som ett dyrt alternativ även om riktig skoning inte kommer vara ett.

Anmäl
2016-05-27 16:17 #10 av: Urhasten

#8 Det låter som en drömhage. Riktigt starka hovar klarar av alla underlag och går inte sönder för att vistas på sten/grus. Då går det alltid att ha bättre kvalité. Mina hästar far och flänger på alla typer av underlag utan att gå sönder. För mig låter det mest logiskt att se över verkning eller kosten som ju direkt påverkar vilken kvalité hornet som växer ut ska få.

Probipet - en mage i balans ger friska hundar och katter Hjärta

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.