Sjukdomar, skötsel & vård

Tvätta hästens skap: lila färg?

2016-05-07 11:42 #0 av: Reim

Jag ska vara ärlig och börja med att jag aldrig riktigt lagt någon vikt på att tvätta min valacks skap då han inte verkat ha några problem med detta. För några veckor sedan märkte jag dock att själva snoppen "flagnade" så jag började tvätta den. Det är lite svårt att få min valack att hålla den ute, så jag slutade trilskas efter ett tag.

Idag gjorde jag ett till försök och märkte då en svart, ganska stor "kleggboll" längst ut på penis. Pillrade försiktigt bort den och under den var det lila klegg, ungefär sånt som brukar vara i ljuver - men somsagt detta var lila! Någon som kan veta vad det beror på?

Jag ska ta tag i tvättningen en annan dag igen då det somsagt inte är det lättaste.. Han har tyvärr kvar sånthär lila klet och det verkar vara ganska mycket.

Självklart kontaktar jag veterinär inom kort om jag inte får bukt på det, men jag frågar först och främst här om någon har varit med om liknande lila klet.

Anmäl
2016-05-08 09:10 #1 av: Linnea

Nä inget lila klet... Min valack får sånt, speciellt på våren. Det är sädesvätska (utan sperma då såklart).

Skynda långsamt så går det fortare
Sajtvärd på
Fälttävlan

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.