Ridning

fatta galopp

2016-04-28 12:12 #0 av: kikärtan

Hur fattar man galopp? Vi ska gallopera för första gången nästa vecka och skulle gärna vilja veta hur man gör, hur man sitter i sadeln och allt sånt där!  Vo kommer ju få veta det nästa lektion men skulle gärna vilja ha lite förkunkaperGlad

Jag har ridit i ett år och har varit rädd för att galoppera innan.

Tack på förhand!

Anmäl
2016-04-28 12:20 #1 av: Kneko

Det ridskolehästar brukar vara vana vid är att man sitter stadigt i sadeln, inte lutar sig framåt (Vilket man gör naturligt eftersom man ska gå snabbare framåt) och sätter vänstra foten en bit längre fram än högra. 

Min medryttarhäst var inte lika lärd så hon fattade galopp bara genom att man tryckte lite med benen medan hon travade.

Anmäl
2016-04-28 12:26 #2 av: Sommarek

Du ska inte vara rädd för att galoppera - det är mycket, mycket bekvämare och enklare än trav.  ;)

Anmäl
2016-04-28 12:36 #3 av: Wellcraft

#1 Nja det beror på vilket varv man är i. Man kan inte säga vänster eller höger, utan det är bättre att använda ytter & inner.

--

Till TS;
Det finns lite olika vis beroende på hur långt man kommit i sin ridning, då du inte galopperat förr så finns det en enklare variant.
Det viktigaste är att du sitter ordentligt, luta dig något bakåt och var avslappnad.
Hästens galopp fattas ur ytter bakben, ytterskänkeln ska därför bak en liten, liten bit medan innerskänkeln bör vara kvar i sadelgjordsläget.
Håll inte emot hästen i fattningen men ge denne stöd, försök också att inte slängtrava in i galoppen utan fatta den gärna från en halvhalt.
Och glöm inte att slappna av :)

Häst, Vardag & Hund
nouw.com/WallHund

Anmäl
2016-04-28 13:33 #4 av: Kneko

#3 Jo det vet jag. Vet inte varför jag skrev specifikt vänster.

Anmäl
2016-04-28 15:07 #5 av: Wellcraft

#4 Äsch , lätt hänt att blanda ihop ibland! Glad

Häst, Vardag & Hund
nouw.com/WallHund

Anmäl
2016-05-02 18:54 #6 av: Tanami

Ridskole hästar är väll vanligast lärda så att de ska fatta galopp när man flyttar yttre benet lite bakåt. Lättast och mest bekvämast om man fattar från en något långsam trav. Var inte rädd för att fråga din lärare och var inte rädd för att grabba tag i manen om det behövs, det är inget fel med det . Även proffsryttare gör det :)

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.