Sjukdomar, skötsel & vård

Hästinfluensa

2016-02-09 17:48 #0 av: juliajuldurevaldsson

Hej.
Jag tror möjligtvis min häst fått Hästinfluensa, men hon är vaccinerad, senast nu i december. Vad jag har märkt så har hon haft svullnad i först ena bakbenet, nere vid kotan. Och sedan på andra benet ca. 3 dagar efter, men hon har ej varit halt. Sedan idag när jag gick till stallet och tog in henne så märkte jag att hon hostade. Inte sådär pyttelite 1 gång utan hon hostade sådär med jämna mellanrum. Men det var inte jätte jättemycket heller. Har läst att symptom hos vaccinerade hästar kan vara svullnad och hosta. Hon har inte varit särskilt hängig heller. Hon har också stått på vila ca. 2-3 veckor nu det senaste. Hon är ju somsagt vaccinerad i december. Men jag vet inte riktigt vad jag ska göra. Ska jag bara vänta och se eller bör vetrinären tillkallas direkt? Har rådfrågat vetrinär

Anmäl
2016-02-09 18:52 #1 av: Radioaktiv

Har du tagit temperaturen på henne och kollat om hon har feber? Är hon allmänt hängig?

Anmäl
2016-02-09 20:05 #2 av: juliajuldurevaldsson

Har ej tagit temperatur, ska det i morgon på morgonen, men hon är inte hängig.

Anmäl
2016-02-09 22:40 #3 av: Lizelda

Vad sa veterinär? Om hon inte verkar hängig så är det antagligen inte akut men djur är ofta bra på att dölja sitt mående medan kroppen inte ljuger så att ta tempen är steg ett.

"Be proud of your scars, they're proof of a fight you never lost."

HundarBortskänkes, Ridsport, AkvariefiskFurry Paws

Bloggar om min assistanshund på Tassa Bredvid

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.