Utrustning & tillbehör

Manskapssadel/Armesadel

2016-01-24 13:16 #0 av: Maleficum

Någon som har koll på manskapssadlar eller vet vart man kan få mer fakta om dem?

Hur är bästa sätt att rusta upp en? (Den är i bra skick men har nog inte blivit uppsmörjd på länge) Min svägerska har en gammal polsk manskapssadel (märkt med stämpel  P.Z.P.A.T.i.R warszawa). Hur vet man vad för storlek det är så man vet vilken häststyp det passar? (Kan inte hitta någon märkning som kan tänkas tala om "storlek") Eller är det bara att testa på olika hästar tills man kan se vad som passar?

Om man skulle sälja den vad brukar dessa sadlar gå för ungefär? Är det värt att sälja eller är det bättre att behålla den till framtiden och eventuellt egen häst?

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2016-01-24 17:16 #1 av: [RC1393]

Här hittade jag en tråd där de diskuterar sadlarna, ger kanske lite mer kött på benen: http://www.bukefalos.com/threads/armesadel-manskapssadel.621352/

En kille som bygger om sin manskapssadel samtidigt som han berättar lite om den, kanske är till hjälp. http://markus.ridakademi.se/artikel_5063/Jag+bygger+om+en+manskapssadel

Är dock rätt säker på att bägge länkarna pratar svenska sadlar, men det torde vara ganska universellt gissar jag. 

Anmäl
2016-01-24 20:58 #2 av: Maleficum

Tack för länkarna =) Speciellt länk två där jag fick reda på att man kan plocka isär den, dock är lädret i sadeln jag har rätt stelt så lyckades inte riktigt :/ får se om det blir lite mjukare och smidigare efter smörjning.

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.