Om stallet

Bygga boxar?

2015-12-29 22:12 #0 av: Superwholocked

Funderar på att bygga boxar till två ponnys och undrar vilket typ av material som man ska använda samt om någon har några bra tips? Det är en D-ponny och en shettis. Dom ska stå brevid varandra och shettisen ska kunna se ut från sin box. Ska vara så billigt som möjligt. 

Anmäl
2015-12-30 22:08 #1 av: Lindorm

Om du inte vet storlekskrav på boxarna finns här vettig information från jordbruksverket:
https://www.jordbruksverket.se/amnesomraden/djur/olikaslagsdjur/hastar/mattistallochbyggnader.4.1cb85c4511eca55276c80002425.html

Sedan måste du nog kolla regler kring gödselhantering för din kommun - om du inte redan har jordbruksfastighet med godkänd gödselplatta då.

Angående material så finns det ju en hel uppsjö. Tänk att det ska hålla en hästspark. Så rejäla brädor av hårt träslag. Gran/furu sparkar de igenom lätt vilket innebär skaderisk.
Osb-skivor är inte heller att rekommendera om du vill använda skivor, använd i så fall hellre formplyfa eller liknande.
Vet du med dig att du bara ska ha shettis i den ena boxen så kan du ju göra en lägre boxvägg och dörr - annars kan du ju göra en låg dörr som du kan byta ut om du någon gång ska ha en större häst där :)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.