Utrustning & tillbehör

Allround-/hoppsadel med långa stroppar

2015-12-11 19:50 #0 av: RomDoll07

Hej!

Jag har sett en del allround- och hoppsadlar som kan fås med långa sadelgjordsstroppar som dressyrsadlar har och undrar vilket som egentligen är att föredra, långa eller de traditionella korta? Och varför har man över huvud taget olika långa stroppar på olika typer av sadlar, vad medför det för skillnad? Ligger sadeln mer still med något av alternativen eller finns det någon annan fördel? Jag tycker personligen om dressyrgjordar eftersom man slipper ha spännena under låret och också slipper att sadeln och kåporna får märken och blir skavd av sadelgjordsspännena, så bör man inte lika gärna kunna ha en hoppsadel med långa stroppar och en dressyrgjord? Vad tycker ni?

Anmäl
2015-12-12 07:50 #1 av: Alicia_svartur

Har faktiskt inte en aning! Men vår dressyrsadel har korta stroppar, varför vet jag dock inte.

Anmäl
2015-12-12 14:14 #2 av: RomDoll07

#1 Jaha, så den varianten finns också, en sådan har jag nog inte sett. Eftersom det ju verkar vara generellt bestämt att så gott som alla dressyrsadlar har långa stroppar och allround och hopp har korta tycker jag att det borde finnas någon särskild anledning, det bör ju inte bara vara slumpen som gjort attt det blivit så, men jag har ingen aning vad det skulle kunna vara för anledning.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.