Dressyr

Vill bli säkrare på dressyren, Hjälp!

2015-11-21 22:43 #0 av: Julia_G

Hej! Det här med dressyr grunderna känner jag mig lite osäker på.  Men också skänkelvikning, framdelsvändning och sånt. Skulle behöva svar på vad man verkligen behöver ha koll på inom dressyren och hur man verkligen gör skänkelvikning och  framdelsvändning på det riktiga sättet. Blir hur glad som helst om någon tar lite tid och skriver ner hur detta fungerar! 

Anmäl
2015-11-23 11:31 #1 av: Gronstedt

Det enda man "behöver" ha koll på i dressyren är väl hur man känner att hästen är i balans och spårar korrekt, och vad man behöver göra för att åstadkomma det. Alla övningar, skänkelvikning och framdelsvändning etc., är medel för att nå dit.

Exakt vad man måste göra för att åstadkomma en viss rörelse är unikt för varje häst och ryttare, så det är svårt att beskriva generellt. Det är lättare om man kan rida för en tränare, som kan ge tips för hur just du behöver göra med just din häst för att få den att till exempel gå åt sidan.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.