Ridning

Övningar pigg/omusklad häst?

2015-11-11 20:18 #0 av: [Melbun]

Har efter ett uppehåll nu skaffat medryttarhäst. Väldigt snäll men lite omusklad häst vilket gör att hon springer en del och då är hon redan åt det pigga hållet. Har själv av olika anledningar inte världens kondis för tillfället så därför undrade jag om någon hade tips på lite ridövningar som kan passa? Utöver många övergångar såklart~

Anmäl
2015-11-12 20:07 #1 av: philippazon

Skänkelvikningar, vändningar, volter, KLÄTTRING. Allt som aktiverar bakben och rygg för att få hästen att muskla sig och hjärngympa för att få hästen att tänka på annat än att springa. Tänk också på att det är viktigt att göra simpla saker. Den springer för att det är jobbigt eller svårt, gör dt då enklare. Det ska vara kul för hästen. Börjar den springa eller krångla, ta det ett steg tillbaka och gör det enklare, sedan känn på gränsen lite och kräv lite mer igen, säger den emot, gå tillbaka igen :) 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.