Off Topic & god morgon

Hur påverkar ridning din hälsa?

2015-11-10 11:33 #0 av: liptongillisskytt

Hej! Vi håller just nu på med ett projekt om träning och hälsa, vi har valt sporten ridning då det är något vi både håller på med. Men inte hittar vi någon information om hur ridning påverkar din hälsa, hoppas jag får svar här! (:

Anmäl
2015-11-10 11:38 #1 av: monstermash

Googla på "ridning + hälsa" så hittar ni... :)

Vill du se valpbilder så titta gärna på min instagram.

Anmäl
2015-11-10 11:40 #2 av: liptongillisskytt

#1 vi har gjort det men hittar ändast om hästens hälsa, känns också bättre att få höra om andra ryttares och hästmänniskors egna erfarenheter och synpunkter

Anmäl
2015-11-10 12:17 #3 av: Maleficum

Höstterapi är väl en bra grej att ta upp.

http://www.1177.se/Vastra-Gotaland/Fakta-och-rad/Behandlingar/Behandling-med-hjalp-av-hast-och-ridning/

http://www.1177.se/Vastra-Gotaland/Tema/Halsa/Motion-och-rorelse/Motion-och-traning/Ridning-friskvard-pa-fyra-ben/

http://www.ridterapi-novalis.se/evidens_for_ridterapi_inom_sjukgymnastik.pdf

http://bibblansvarar.se/sv/svar/jag-ska-skriva-uppsats-inom-ha (har lista med tips på böcker om hur ridning och höstar påverkar hälsan).

Själv har jag bla ADD och när jag rider är en av de få tillfällen när min hjärna verkligen kan slappna av och känns som den stänger av vilket är både avslappnande och energigivande. Sen får man ju såklart bra motion på köpet ;)

Hemsida
Deviantart, foton, teckningar och målningar
Instagram

Anmäl
2015-11-10 13:00 #4 av: JoannaLi

Framförallt så ser jag skillnad på mina skadade leder när jag rider. 

När jag rider eller stalljobbar regelbundet, så har jag sällan problem med att hålla gamla skador i fotleder, knäleder, höfter, etc i schack. Men, som nu, när jag inte har ridit på flera månaders tid, ja, då poppar de upp lite här och var igen, utan egentlig provokation. Suck. 

(Sen kan man ju också argumentera för att alla mina gamla skador beror på ridningen, men det är ju en annan sak :P)


Anmäl
2015-11-10 20:25 #5 av: FjantYoda

Har EDS och får ofta ondare i fotleder och knän vid t.ex. hoppning eller om jag rider långa stunder med korta stigläder, men rent allmänt så tycker jag det stärker kroppen, speciellt genom att det stabiliserar upp kroppen. 

Anmäl
2015-11-12 16:41 #6 av: Mill4

Kan ju vara en intressant vinkel men du kanske tänker fysisk hälsa. Jag vart väldigt deprimerad och sjuk av min ridning då miljön i stallet var dålig och jag hade väldigt stor press från familj och omgivning. Vet inte om det är vanligt men från att hästar var allt för mig till att jag under många år fick ångest av stallet. Såpass att jag valde att flytta till ny stad och har nu haft ett uppehåll på över 1 år.

Anmäl
2015-11-12 16:43 #7 av: Mill4

Och var ju ridningen och inte bara stallet som vart fruktansvärt ångest laddat såklart. Så ja.. kanske intressant haha. Verkar ju finnas fler som vart med om detta

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.