Dressyr

Roliga dressyrövningar?

2015-08-04 13:22 #0 av: Linneahorse12

Har ni tips på lite roliga dressyrövningar? Hästen har börjat tröttna på att gå runt o rida i volter hela tiden ^ Har inte möjlighet till att fixa bommar eller konor., tråkigt nog.

Anmäl
2015-08-04 13:29 #1 av: Gronstedt

Det är roligare att rida dressyr ute än på ridbana Blinkar.

Anmäl
2015-08-04 13:35 #2 av: Linneahorse12

#1 Skulle gärna gjort det men hästen går inte att ridas själv (förutom i paddocken) Han börjar bocka o ha sig då :(

Anmäl
2015-08-04 16:21 #3 av: philippazon

Det finns tuuuuusentals saker att göra besides volter, bara din fantasi sätter stopp. 

Serpentiner, öppna, sluta, skänkelvikning, framdelsvändningar, övergångar, slalom, bågar, snett igenom, tempoväxlingar, öva in dressyr program, halter, you name it.

Hästar som blir uttråkade på banan och tappar motivationen behöver komma ut och stimulera hjärnan, se nya saker (se natur), hitta någon att rida ut med, tycker det är grymt orättvist mot hästan att rida ut mindre än 1 gång i veckan. 

Sen är det såklart den blir uttråkad om man rider runt runt varv på varv. Överraska hästen, se om du har den med dig, kan du vända snabbt? Kan du be om en halt och få reaktion från hästen direkt? Är hästen kvick? Att träna upp kvickhäst och alltid ha en häst som är med på noterna är jätte kul att öva på :)

På hippson.se finns det tips på massor med övningar inom dressyr, markarbete och hoppning från bas nivå till avancerat :) Läs även bloggar eller kolla på videos när någon duktig rider så du blir inspirerad till att sätta mål, att träna mot mål och speciellt att uppnå målet (tex en perfekt ökning etc) är det bästa jag vet :)

Anmäl
2015-08-04 21:30 #4 av: PogoPedagog

rida barbacka kan ge en insikter om hur man sitter.

rida på en helt annan tygellängd, t.ex. helt långa tyglar och se om du kan få hästen att svänga, sakta av och gå balanserad i alla gångarter bara med hjälp av dig kropp.

Har du inga konor kan du leta rätt på några stenar eller träklabbar eller vad fanken som helst :) 

Anmäl
2015-08-04 22:44 #5 av: Linneahorse12

#3 Han rids nog inte ens ett pass på banan i veckan. Vi rider nästan alltid ut så det är inga problem ^ Men stort tack för alla tips o idéer, ska prova dessa ^

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.